ÇÖKÜŞE 24

1509 Kelimeler
Berlin – Tegel Havalimanı – 05:24 Uçak piste yumuşak bir iniş yaptı. Hava henüz aydınlanmamıştı. Apronda sis gibi yayılan gri bir nem vardı. Kapılar açıldığında ilk adımı atan, koyu lacivert bir paltonun içinden süzülen, başı hafif önde ama bakışları hâlâ delip geçen bir adamdı. Viktor Volkova. Yıllardır sahnede olmayan bir oyuncuydu o. Ama asıl gücünü, görünmeyerek biriktirmişti. Kalabalığın değil, gölgelerin içinden yönetmişti oyunlarını. Şimdi Berlin’e dönüyordu. Yıllar sonra. Yıllar geçmemiş gibi. Onu karşılayan tek kişi vardı: Lena. Siyah kabanının yakasını kaldırmıştı. Saçları topluydu. Duruşu dimdik ama içi çalkantılıydı. Babasını en son gördüğünde bir genç kızdı. Şimdi bir istihbarat operatörünün soğukluğuyla karşıladı onu. Viktor yaklaştı. Gülümsedi, ama bu gülümseme geçmişte kalmış bir hayaletten fazlası değildi. “Zaman seni değiştirmiş, Lena,” dedi, Rus aksanlı derin sesiyle. “Senin zamanla ne yaptığını söyleyemem,” dedi Lena. “Ama hep bir gölge olarak kalmayı seçtin.” Viktor başını eğdi. Hafif bir onay gibiydi. Ama alt metni, sessiz bir meydan okumaydı. “Gölgeler... karanlıkta kim olduklarını gösterir Lena. Aydınlıkta herkes birbirine benzer.” Birlikte yürümeye başladılar. Lena’nın adımları kararlıydı. Ama gözleri, duygularını zapt etmenin uğraşıyla doluydu. Havalimanı çıkışında siyah camlı bir araç bekliyordu. Şoför kapıyı açtı. Viktor son bir kez Lena’ya döndü. “Seni burada gördüğüme sevindim,” dedi. Lena karşılık vermedi. Sadece bindi. Ve o sırada, uzak bir noktada, havaalanının güvenlik bölgesine yakın bir binanın çatı katında biri onları izliyordu. Kartal. Tuncay. Omzuna astığı uzun lensli optik dürbünle görüntüyü sabitledi. Lena’nın ifadesini inceledi. Sert. Kontrollü. Ama içinde kırılmamış bir çocukluk gölgesi vardı. Adam direkt kendisine bakmıyordu. Ama bir şeyler hissetmişti. Tecrübeyle beslenen bir içgüdü. Bir gözün arkada bıraktığı iz. Tuncay hızla geri çekildi. Yüzünü gizledi. Kulaklığındaki ses cızırtıyla yankılandı: “Durum?” Fısıldayarak yanıtladı: “Viktor indi. Lena tarafından karşılandı. Temas kuruldu. Adam çok daha temkinli... beni hissetmiş olabilir.” Cevap kısa geldi: “Takipte kal. Temas kurma. Ama dikkat et. Viktor... sıradan biri değil.” Tuncay içinden geçirdi: Bunu hissettirdi zaten. * VolkSec – Aynı Gün 08:12 Şirket binasında güvenlik seviyesi bir kademe daha yükselmişti. Merkez lobide yeni yüzler dikkat çekmiyor, ama izliyordu. Sessizlik, içerideki huzurun değil, yaklaşan bir fırtınanın habercisiydi. Lena ofisindeydi. Çay soğumuştu. Ellerini masanın kenarına koymuş, zihni uzaklara gitmişti. O sabahın gri Berlin havası, onun iç dünyasından bir kesit gibiydi artık. Kapı bu kez çalınmadan değil, kasten iki kez vurularak açıldı. İçeri giren, gri palto içinde dimdik yürüyen bir adamdı. Viktor Volkova. Bir süre Lena’ya baktı. Ardından, odanın solundaki dijital panele göz gezdirdi. Küçük bir detayı inceler gibi. Sonra başını hafifçe çevirdi. Köşede, ikinci masaya doğru yöneldi. Orada biri oturuyordu. Takım elbiseli. Sade giyimli. Not defterine bir şeyler karalıyordu. Başını kaldırmadan fark ettirdi kendini: Kartal. Viktor adımlarını ağırlaştırdı. Sanki uzaktan bir dalga yaklaşıyor gibiydi. Masaya vardı. Kartal o an ayağa kalktı. Göz göze geldiler. “Yeni bir yüz,” dedi Viktor, ifadesiz bir tonda. “Adınız?” Kartal kibarca başını eğdi. “Kartal. Sistem analisti. Geçici görevle buradayım.” Viktor’ın bakışları sabit kaldı. Elini uzatmadı. Ama Kartal elini uzattı; bu, nezaketin ötesinde stratejik bir refleksti. El sıkıştılar. Viktor’ın parmakları kısa, güçlü ve soğuktu. “Tuhaf bir huzurunuz var,” dedi Viktor, gözlerini çekmeden. “Sanki ortamdaki her sesi önceden duyuyormuşsunuz gibi.” Kartal çok hafif bir tebessümle cevap verdi. “Daha çok... sessizliği dinlemeyi tercih ediyorum.” Viktor’ın gözleri bir an duraksadı. Sonra Lena’ya döndü. “Bu kişi kadroda mıydı?” “Sözleşmeli danışman,” dedi Lena. “İç analizlerde destek sağlıyor. IT katı üzerinde çalışıyor.” “Anladım,” dedi Viktor. Ama gözleri bir şeyi daha arıyordu. Bir iz. Bir açık. Hiçbir şey bulamadı. Henüz. Kartal hafifçe eğildi. “Memnun oldum,” dedi. Viktor başıyla karşılık verdi. Ama ses çıkarmadı. Aralarındaki hava... soğuktu. Ve bu soğukluk, dışarının sabah ayazından değil, içerideki şüpheden geliyordu. Viktor birkaç saniye daha Kartal’ın arkasından baktı. Sonra Lena’ya döndü. “Konuşmamız lazım.” Ofisin kapısı kapanırken, içerideki hava daha da ağırlaştı. Tuncay not defterine döndü. Ama sayfaya yazdığı şey kelime değildi. Sadece üç nokta. Bir sezginin sessizliği. Ve aşağı katta, güvenlik sistemine bağlı merkezi sunucu, o an kısa bir parazite uğradı. * Lena’nın Ofisi – 08:16 Kapı kapanır kapanmaz odadaki hava daha da sıkıştı. Lena masasına geri döndü, Viktor ise cam kenarına yürüdü. Berlin hâlâ griydi. Ama artık bu gri, bir duvar gibiydi aralarında. Konuşmalarının her harfi ona çarpıp yankılanıyordu. “Senin gelişiyle birlikte sistemde bazı şeyler tetiklendi,” dedi Lena. “Ben bir sinyal değilim Lena,” dedi Viktor. “Sadece eski bir parçayım. Ama bazı parçalar... ana mekanizmayı hâlâ yönlendirir.” Lena başını eğdi. Masadaki soğumuş çaya dokundu ama almadı. “Yeni gelen danışman..." dedi Viktor, perdeyi aralayan bir merakla. Tuncay’dan söz ediyordu. Lena gözünü kırpmadan cevapladı. “Sisteme dışarıdan bakmak için biri gerekiyordu. Kartal sessiz, verimli, disiplinli.” Viktor başını hafifçe salladı. “Fazla sessiz.” Lena, bu yorumun nereye varacağını biliyordu. “Sen herkesten şüphe ederek geldin buraya.” “Şüphe değil Lena... içgüdü. Ve bu her zaman hayat kurtarır.” Bir süre konuşmadılar. Dışarıda geçen bir polis aracı sireniyle yankılandı. Kısa, tiz bir ses. Ama içerideki sessizliği bölemeyecek kadar uzaktı. Viktor yavaşça pencerenin önünden çekildi. “Bir şeyler yaklaşıyor. Ve seni bilgilendirmekle yetinmeyeceğim bu kez.” Lena gözlerini babasına çevirdi. “Yıllardır yoktun. Şimdi ortaya çıkıp emir veremezsin.” “Benim verdiğim şey emir değil. Kalkan.” “Ben artık kendi kalkanımı kendim tutuyorum,” dedi Lena. Ve bu, eski Lena’nın değil, şimdiki Lena’nın sesiyle söylendi. Viktor başını eğdi. “Bunu göreceğiz,” dedi. Ardından usulca kapıya yöneldi. Kapıyı açmadan önce bir an durdu. “Eğer yanındakilerden biri seni izliyorsa... ilk fark eden sen değil, ben olurum.” Kapıyı kapattı. Lena yalnız kaldı. Yalnızlık bir odada değil, bir cümlenin içinde büyüyordu. Alt Kat – Sistem İzleme Merkezi – 08:26 Tuncay büyük ekranların karşısında oturuyordu. Her ekranda ayrı bir şema, ayrı bir veri akışı vardı. Ama onun ilgilendiği... sadece biri. Viktor Volkova’nın kimlik kartı geçtiği anda sisteme bir veri paketi bırakmıştı. Tuncay bu izi takip etti. Yalnızca birkaç saniyelik bir sapma. Kodlar yerli yerindeydi ama bir şey eklenmişti: Zaman damgası yanlış. Bu, eski bir alışkanlığın işaretiydi. Eski okulların eski oyuncularından. Viktor... bilinçli olarak iz bırakmıştı. Tuncay gözlerini kıstı. “Demek oyun başlıyor..." diye mırıldandı. Kulaklığını taktı. Kendi sistemine bağlı izole kanaldan kısa bir mesaj gönderdi: “Hedef uyanık. Sistem içine dönük şifreleme bırakıyor. Kapsama alanı daraltılmalı. Ama henüz ifşa yok. Beklemedeyim.” Gönder tuşuna bastı. Ekrandaki harita bir anda titredi. Bir şeyler yaklaşıyordu. Ve bu defa, sadece Berlin için değil... herkes için. * VolkSec – 10:06 Koridorda yürüyen her adımın bir yankısı vardı. Viktor’un geçtiği yerde kelimeler susuyor, bakışlar yön değiştiriyordu. Onun etrafında zaman yavaşlıyor gibiydi. Her bakış, her duruş, bir testti. Ama içeride... Kartal tetikteydi. Güvenlik Katı – İzleme Odası Tuncay ekranlara bakıyordu. Ama artık izlemek değil, anlamak için bakıyordu. Viktor’un göz teması kurmaktan kaçınmayışı, duvar kenarlarında yürüme tercihi, odalara girmeden önceki mikro duraksamaları... Bunlar sıradan alışkanlıklar değil, profesyonel içgüdülerdi. Tuncay bir şeyin farkına vardı: Viktor da onu izliyordu. Ama bunu kameralarla yapmıyordu. Daha ilkel. Daha içgüdüsel. Bir zamanlar aynı masada eğitim almış askerlerin... savaş alanındaki bakışları gibiydi bu. “Yüzleşme zamanı yaklaşıyor,” dedi kendi kendine. Arka Sistem Odası – 10:14 Tuncay yalnızdı. Giriş kartını kullanarak içeri girdi. Bu oda, VolkSec’in merkez sunucularına bağlı sistem analiz odasıydı. İçerisi hâlâ steril. Henüz hiç kimse onun arkasında ne olduğunu bilmiyordu. Bilgisayarı açtı. USB belleği taktı. Kod adı: KIRILMA / PROTOKOL S1 Yavaşça klavye başında yazmaya başladı. “Tetikleyici hazırlanıyor. İç erişim noktası açıldı. İçeriden çökertme mümkün. Sızma işlemi 48 saatlik döngüye alındı. Geri dönüşü yok.” Dosyayı kriptolu sisteme yükledi. Hiçbir alarm çalmadı. Çünkü sistem... onu içeriden biri sanıyordu. VolkSec – Ana Koridor – 10:33 Viktor, penceresiz bir toplantı odasından çıktı. Elinde hiçbir belge yoktu. Ama zihin yüklüydü. Kapının hemen yanındaki boşlukta Kartal onu izliyordu. Açıkça. Saklanmadan. Direkt. Bakışlar kesişti. Viktor ilk adımı attı. Tuncay karşı koymadı. Birbirlerinin birkaç metre önünde durdular. İki adam. İki geçmiş. Aynı fırtınaya hazırlanan farklı denizciler. Viktor konuşmadı. Ama dikkatlice baktı. Tuncay soğuk bir ifadeyle başını salladı. “Siz geçerken kameralar susuyor. Bunu fark ettim.” Viktor gülümsedi. “Bazı kameralar... neyi görüp neyi görmeyeceğini bilir.” “Ben o kameralardan değilim,” dedi Kartal. Sesi netti. Soğuk. Sarsılmaz. Viktor yaklaştı. Omuz omuza değecek kadar. “İzliyorsun beni. Hissediyorum. Ama seni ne zaman kaybettiğimi bilmiyorum. Ve işte bu... beni endişelendiriyor.” Kartal gözünü kaçırmadı. “Ben endişe yaratmak için burada değilim. Ama bazen... bazı yapılar yıkılmalı. İçinden başlayarak.” Viktor’un bakışı değişti. Kısa. Derin. Tehlikeli bir sükût. Ve sonra arkasını dönüp yürüdü. Tuncay’ın Gizli Lokasyonu – Aynı Gün 11:18 Yalnızdı. Duvara astığı büyük dijital saatte geriye doğru işleyen sayaç vardı: “24:11:26” Gözleri bir anlık titredi. USB belleği tekrar kontrol etti. Kod çözüm tamamlandı. Ve o sırada telefonuna sessiz bir mesaj geldi: “İçerideki adam... şüphede. Hareketini hızlandır.” Gölge 02 Tuncay doğruldu. Artık sadece izleyen değil, vuran kişi olacaktı. VolkSec Çatı Katı – Aynı An Viktor binanın en tepesindeydi. Berlin’in griliğine bakıyordu. Ama artık gri gökyüzü değil, içerideki yüzlerdi onun için belirsiz olan. Fısıltıyla mırıldandı: “Bu bina çökebilir. Ama önce... onu hangi duvarın tuttuğunu bulmam gerek.” Arkasını döndü. Kartal’ı tekrar hissediyordu. Ve o an, artık bir çatışma kaçınılmaz hale geldi.
Yeni kullanıcılar için ücretsiz okuma
Uygulamayı indirmek için tara
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Yazar
  • chap_listİçindekiler
  • likeEKLE