1.Bölüm

741 Words
kapı alacaklı gibi yine çalmaya başladı, bu kapı bi dakika durmuyoki kesin kardeşim şirzan dı yine "geldim geldim derdiniz yere gelsin ya" hala kapıya vuruyordu elimi kapını kolunu açtım "ne var , ne var" tabiki şirzandı "dede gil nerde sıla" nefese kalmıştı "noldu şirzan nefes nefese kalmışsın, dede gil yukarda " "benimle gel " hemen arkasına takıldım üst kata çıktım " dede dede serhat amca kız kaçırmış " "yalan atma ne kızı ne bişeysi hayta " dedi dedem. "dede yıldırayların kızını kaçırmış ağa' yla oğlu Korhan her yerde onları arıyor " dedi şirzan dedem birden elindeki yarısı içilmiş çay bardağını yanındaki sehpaya bi hışımla koyup ayağa fırladı, nenem çoktan ağıt yakmaya başladı " çabuk bana serhatı ara sıla çabuk, amcanlarıda ara hemen "dedi bana " tamam dede" tam telefonu almaya gidiyordumki kapı yine alacaklı gibi çalmaya başladı Endişeyle dedeme taraf baktım dedem önce kapı sesine kulak verdi kafasıyla kapıyı açmam için kapıyı işaret eti , hemen kapıya taraf gıtım belki amcam lardan biridi ya da onlardan biriydi. kapıyı ulaşıp hışımla kapının kolunu indirip hemen açtım, kapıyı karşımda serhat amcamla yanıda yıldırayların ortanca kızı Elvin vardı, 'bide el eleler be namuslar' serhat amcam kendiyle elvini hışımla içeri atıp kapıyı kapatı "babam gil nerde " elimle yukarı işaret etım "kapıyı kim olduğunu sormadan sakın açma, amcalarınıda çağır hemen " dedi serhat hırbosu kafamı saladım serhat yukarı çıkmadan dedemler aşağı inmişti dedem topalıya topalıya amcama hızla gelip tokatı yapıştırdı 'oh canıma deysin' "it oğlu it sen sıçtın bizim şerefimize, KÖPEK " tam bi tane daha vuracaktı ki, her zaman olduğu nenem kendimi önüne atı "dur bey, yapmış bi cahillik dur hele anlıyalım ne olmuş" dedi "kadın çık önümden ben vursam ne vurmasam ne zaten yıldıraylar vuracak ikisini" "öyle bişey olmayacak baba... elvin " durup başını eğdi " elvin hamile. "dedi 'işte şimdi tam sıçtık '. " ne ne " dedi dedem "duydun baba " dedi hayla başı eğiken . nenemin gözleri parıldadı resmen "kız hamileyse karışamazlar bey " kapı yine aceleyle çalıyodu "kim olduğunu önce sor " dedi serhat sanki biz bilmiyoruz "kim o " "açın açın benim ayşe " dedi ayşe halam kapıyı hemen açtım "serhat serhat abla kurban sen naptın, naptın" diye ağıt yaka yaka serhat amcama sarıldı tam kapıyı kaptıyodumki bi el kapıyı tutu "aç kapıyı güzelimde bakalım serhat bey napmış bizde bilelim" dedi tanımadığım biri "amcaa" dedim kapıyı tutan el birden kapıyı itince geriye sendeledim düşmemek için dengemi zor sağladım simsiyah gözleri önce beni süzüp sonra dedemleri buldu gözleri arkasından 60 'mışlı yaşlarında bi adam içeri girdi arkasından bi kaç silahlı adam vardı şimdi gelgelim cenaze namazına mefta Serhat'a el fatiha . kapıyı tutan kişi bir hışımlı serhat amcamın üstüne atlayıp "sen kimin kardeşini kaçırdığını sanıyorsunlan, Sen kimsin lan! " sanırım bu şahıs Korhan yıldıray oluyor. adam o kadar seri ve sert vuruyoduki amcam daha karşılık bile verememişti elvin korkudan geri geri adım atarak uzaklaşmıştı , nenem , annem ve ayşe halam korhanı serhatan ayırmaya çalışıyldo ben yerimde adeta put kesilmiştim ben de Korhan olacak adama "yeter be adam yeter Bırak! " deyince bana bakım geri çekildi 'lan ben bırak diyince mi o uzaklaştı yoksa kendimi bıraktı ' bırakınca onun arkasından giren adam ve elvini babası olduğunu düşündüğüm adam korhanın durması için koluyla Korhan'a geri de durması için işaret verdi. Korhan bey birden elini arkasına atıp silahı çıkartım ateş edecek hale getirdi "Son Dua'nın Et SERHAT! " dedi oha dedem kendi ortaya atıp "Ahmet ağa önce bi konuşalım ona göre karar verelim " "Benim pek konuşasım yok kazım bey "dedi ahmet ağa " BABA" dedi, elvin herkesin gözü ona dönmüştü "ben hamileyim " dedi sanki bir fısıltı gibi " yapma dedi " saçı başı dağınık yüzü gözü kıpkırmızı olmuştu gözleri ağlamaktan şişmişti bi içim gitti sanki "LAN LAN NAMUSUMUZ, ŞEREFİMİZİ İKİ PARALIK ETTİNİZ" Korhan bey tam ateş etmek için amcamı hedef almıştıki Ahmet ağa "KORHAN! " diye kükredi "Dur " "Nasıl durayım baba nasıl, bide bu kanı bozuktan çocuk yapmış " "sana dur dedim Korhan" dedi ahmet ağa tekrar gözlerim yerde yatan amcama kaydı ağzı gözü kan revan içinde kaldı öküz herif nasıl dövdüyse, amcam zorla kalkmaya çalıyodu hemen gidip kalkması için koşup yardım etım buda öküz ölüsüydü mübarek amcamı zar zor kaldırdım, amcam geri geri gidip elvini arkasına aldı bende onlardan gözümü çektiği an herkesin gözü bendeydi ahmet ağa 'yla göz göze geldim ilk " madem siz bizden kız aldınız, madem kız hamile, Berdel olacak kazım bey, Berdel " ~~~~~~~~~~~~~ -ilk bölüm nasıldı canısılar sizi 2.bölümede bekliyorum.. beğenmeyi unutmayın.
Free reading for new users
Scan code to download app
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Writer
  • chap_listContents
  • likeADD