Dilan Akalay’dan
Abimin o kızı eve getirmesi demek , ya berdel kararı çıkacak yada ikisinin de canına kıyılacak.
Karabeyler öcünü almadan bırakmazdı . Abime kıymalarına asla izin vermezdim o benim güvenli tek limanımdı , nasılda bana kıyıdı , oysaki biliyordu olacakları .
Yanaklarımdan sicim sicim akan yaşları geriye iteledim ben DİLAN AKALAYDIM düşmemeliydim . Abim ve babam birbirlerini dövecek gibi bakıyorlardı , avluda sessizliği bozan bir ses yükseldi . Teyzem Evin “ Nasıl konuştuğuna dikkat et ben senin hem teyzen hemde annenim” abimin öldürcü bakışlarını evine çevirdi .
Ezman “ya sen ne utanmaz kadın çıktın , annemin kemikleri sızlıyor senin gibi bi kardeşi olduğu için. Bir daha bizim işlerimize burnunu sokma “ teyzem iyice zıvanadan çıkmıştı artık babam bile onu durdurmuyordu . Babam araya girdi “Ezman doğru konuş senin karşındaki teyzenden önce , benim karım yani senin annen” abimin gözleri büyüdü “başlatma annesine bu kadın benim hiçbir şeyim değil”
babam abime yaklaştı elini kaldırdığı an abimin suratına indirecekti , gözlerimi kapadım. Göz yaşlarımı durdurmayı başaramadım. Beklediğim o tok ses gelmedi abim babamın elini Havada yakalamıştı “O TOKADI BİR KERE VURDUN BANA , BU KADINI EVE GETİRKEN , 2 sene beni hayatımdan ayrı yaşamak zorunda bıraktın . BİRDAHA YAPMANA İZİN VERMEM”
Babam, annem öldüğü gün gidip teyzemle evlenmiş . Teyzem babama sevdalıymış böyle söyledi Ayşe anne . Babam bizden çekindiği için saklamış , tam 18 sene . 18 . yaş günümde getirdi teyzemi konağa , eşim diye tanıttı bize . Ağbeyim dayanamadı bu olaylara ağır geldi . 2 sene önce Ankara’ya gitti orada kendine bi hayat kurdu . Taki bugüne kadar geri dönüp benim suruma üflediği güne kadar.
Babamda hala bi pişmanlık vardı abimin gitmesinden kendini sorumlu tutuyordu . Babam sesli bir nefes verip “ geçmiş geçmişte kaldı . Şimdi Napacaz Ezman , Aslan KARABEYLE nasıl savaşırız oğlum ha söyle bana , sen bilmez misin TÖREYİ”
Ağabeyim biraz daha sakinleşmişti . Yıllardır içinde birikmişleri söylediği için “ Aslan affeder baba kardeşini Meva ya kıyamaz seviyoruz biz birbirimizi” dedi ağabeyim meva kahverengi gözleri dolmuştu o da benim gibi . 160 boylarında kumral rengi saçları ince vücudu titriyordu , onu buradan bile farkediyordum . Hala abimin arkasından çıkmamıştı bir eli ağabeyim elindeydi .
Bir ses yükseldi avluda “AKALAYLARRR SİZ NASIL BEN KARDEŞİMİ KAÇIRISINIZ LANN ” bir anda kapı kırıldı ve Aslan KARABEY içeri girdi.190 boyu kehribar gözleri önce abime sonradan kız kardeşi Meva ya değdi . Silahını çıkarıp abimin doğrultu . Babam başına gelecekleri az çok tahmin ediyordu.
Aslan daha da şiddetlenerek “ ŞİMDİ SÖYLE BAKALIM EZMAN AKALAY SENİ KİM ELİMDEN ALACAK” babamın başı iyice yere eğilmişti.
Meva abisine doğru atıldı . “ Abi biz seviyoruz birbirimizi ,aşık olduk. Kıyma bize abi lütfen abi . Ezman’ ı öldürsen benide o mezara diri diri sokarsın abi yapma bunu” Meva ‘nın sesi sonlara doğru iyice içine kaçmıştı korkuyordu oda abisinde gücünü biliyordu . Gözlerinden sicim sicim yaşlar akıyordu. Aslan doğrudan Meva’ya bakıyordu . Kafasında tartıyordu büyük ihtimalle , bi anda kehribar gözlerini bana dikti ve bağırdı. BERDEL KARARI VERDİM”
Herkes gözlerini bana dikmişti artık ayaklarım taşımıyordu beni sendeledim o an gözümden yaş avluya düştü bilincimi kaybetmeden önce gördüğüm şey Aslan KARABEYİN , sırtını dönüp gitmesi gerisi karanlıktı.
Ezman AKALAY ‘dan
Tutamamıştım kardeşimi , yakalayamamıştım . Gücüm yoktu onun yanına gidip bir yarada ben eklemeye . Kahya kaldırdı Dilan’ı merdivenlerden yukarı çıkmaya başladı ,tam arkasından gidecektim ki Meva elimden tuttu gözleri kıpkırmızı olmuştu ağlamaktan çiçeğimin . Meva “ En doğrusu bu oldu , abim üzmez kardeşini” elinin üstüne elimi koyup çektim elimi .
Ayşe anneyi gözlerim aradı ve buldum “Ayşe anne Meva ‘ ya odasını gösterirmisin.” Ayşe anne başını sallayıp mevanın koluna girdi “ gel kızım” dedi . Alt kattaki odama doğru gittiler. Zaman kaybetmeden Dilan’ın yanına çıktım .
Yatağın ortasında bilinçsizce yatıyordu . Aşık olmuştum , Aslan kardeşine kıyamaz sandım öyle de oldu . Benim kardeşime acımadı ama Dilan gözlerini araladı . Pembe bir dünyası vardı. Nasıl kıyardım nasıl derdim ona , kapkara kalbi olan bi adamın kalbini yeşert .
Dilan’ın gözleri benle buluştu utanıyordum kardeşimden. “Dilan özür dilerim ” Dilan harelerini çevirdi benden 20 yaşındaydı oda Meva gibi üniversiteye gidiyordu . Babam sadece Mardin’de okursa izin vereceğini söylediği için , Mardin’de gıda mühendisliği okuyordu .
Sesli bir şekilde nefes verdi “en azından sen sevdiğin kızla evlendin abi” hüzünlüydü “ yapma çiçeğim ben Aslan yapmaz sandım berdel kararı vermez dedim.”
Dilan “ama yaptı abi geçti artık , bitti benim hayatım” bir yaş daha aktı mavi gözlerinden , içime ok gibi battı .
“Abi çık dışarı kalbini kırmak istemiyorum.”
Sesizce çıktım onun pembe dünyasından , beni belkide asla affetmeyecekti ..