Beklenmedik Dönüş 🔙

1030 Kelimeler
ELA KARAHAN DAN Sonunda eve gelebilmiştim. Kimsenin bu kadar erken döneceğimden haberi yoktu . Kendimi toparladığımı düşüneceklerdi ve içimden bir ses , "Bırak , öyle sansınlar ," diye fısıldadı . Arabayı park edip inmek üzereydim ki korumalardan biri koşarak yanıma geldi ve kapımı açtı . Arabadan inerken , "Valizimi kapıya bırakman yeterli ," dedim soğuk bir tonla . Hiç duraksamadan emrimi yerine getirdi . Eve sessizce girdim ve doğruca odama çıktım . Saatlerce direksiyon sallamaktan bedenim taş kesilmişti . Biraz uyumak her şeye iyi gelecekti . Ancak evin bu denli sessiz oluşu tuhafıma gitmişti . Bu düşünceyi ertesi güne erteleyerek uykuya daldım . Derinlerden gelen bir sesle uyandım . Anlam veremiyordum . Gözlerimi açtığımda odamda , fısıldaşarak konuşan Derya ve İlayda ' yı gördüm . Beni fark etmemişlerdi . Derya ' nın fısıltısı odada yankılandı : "Neden bu kadar erken geldi acaba ?" Tam o sıra bana döndü ve gözleri fal taşı gibi açıldı. "Ne oldu ? Far görmüş kedi gibi bakıyorsun bana , kanki ," dedim . Önce bocaladı , sonra safça bir ifadeyle , "Gerçek misin ?" diye sordu . Bu kadar saf bir soruya istemsizce kahkaha attım . Keşke cümlemi daha erken kursaydım . Derya ' ya cevap verdim : "Gerçeğim , kuzum . Saat kaç ?" "Saat ikiye geliyor ," dedi İlayda . Yatakta gerindim , bir o yana , bir bu yana döndüm . "İyi bari , daha fazla uyuduğumu sanıyordum ," deyip yataktan kalktım . "Yalnız tam bir gündür uyuyorsun !" dedi İlayda . Gözlerim yerinden fırlayacaktı neredeyse . Nasıl olur da bu kadar uzun uyuyabilmiştim ? Bunu boş verip kardeşimin sözlerine odaklandım . "Kahvaltın hazır , seni bekliyor . Herkes erken geldiğin için çok mutlu ," dedi . "Amcam evde mi ?" diye sordum . "Çalışma odasında ." Hızla yataktan fırlayıp duşa girdim . Kızların orada olması umurumda değildi; onlardan utanmıyordum . Kısa bir duşun ardından odama dönüp üstümü giyindim . Kızlar çoktan odadan çıkmıştı bile . Bu fırsatı değerlendirip amcamın çalışma odasına yöneldim . Kapıyı usulca tıklattıktan sonra içeriden gelen "Gir !" sesiyle odaya girdim . Amcam , her zamanki gibi masasına gömülmüş , dosyalarla boğuşuyordu . Boğazımı temizleyerek dikkatini çekmeye çalıştım . Bana baktığında , "Hoş geldin , kızım . Seni bu kadar erken beklemiyordum, açıkçası ," dedi . Gülümseyerek , "Ben de açıkçası erken geleceğimi hiç tahmin etmemiştim , amca ," diye karşılık verdim . "Geç otur bakalım . Sen bu odaya kolay kolay girmezsin ," dedi . "Amca , lafı uzatmadan artık Demir Araslan ' la tanışmak istiyorum ," dedim , tek nefeste . Amcamın yüzünde anlam veremediğim bir ifade belirdi . Ses tonundaki belirsizlik dikkatimi çekti : "Gerçekten istiyor musun onunla tanışmayı ?" "Amca , ben bu adamla okul bittikten sonra evlenmeyecek miyim ? Evleneceğim . Ha şimdi tanımışım ha sonra . Zaten tanışmamamız anormal değil mi ? Kendisi benim nişanlım ama ben kim olduğunu bile bilmiyorum . Garip değil mi , amca ?" Amcamın ne diyeceğini beklerken , sadece : "Kızım . . ." diye mırıldandı . Sözünü keserek devam ettim : "Bu evlilik meselesini uzatmayalım , amca . Okullar başlamadan evlenelim ," deyip odadan , adeta kaçar gibi çıktım . Amcamı konuşturmamıştım çünkü bana bir bahane uyduracaktı ve ben artık bahanelerden sıkılmıştım . Üstümdeki yükten kurtulduğuma göre kahvaltı edebilirdim , değil mi ? & YAZARIN ANLATIMI Mert Bey , yeğeninin söylediklerine şaşırmıştı . Ne olmuştu da yeğeni Demir Araslan 'la tanışmak istiyordu ? Yeğeninin aklında ne vardı acaba ? Biliyordu ki Ela , mümkünse Demir' le hiç tanışmak istemiyordu . Mert Karahan yerinden kalkarak bir ileri bir geri yürümeye başladı . "Ne olabilirdi ?" diye mırıldandı kendi kendine . Daha sonra , Demir ' in de aynı Ela gibi benzer bir konuşma yaptığını hatırladı . Mert Bey sıkıntılı bir nefes aldı ve istemeye istemeye Demir Araslan ' ı aradı . Telefon uzun süre çaldıktan sonra Demir telefonu açtı . Mert Karahan lafı dolandırmadan , "Ela seninle tanışmak istiyor ," dedi ve karşı taraftan bir ses bekledi . Belki de karşı taraftan beklediği şeyin tam olarak ne olduğunu bilemiyordu . Demir şaşırmıştı, hem de çok . Sadece fotoğraflarda gördüğü nişanlısı -ya da sözlüsü- onunla tanışmak istiyordu . Kaşlarını çattı . ' Kesinlikle o küçük cadının aklında bir şey var ,' diye düşündü. Demir haklıydı ; Ela ' nın aklında kesinlikle bir şeyler vardı , ama şimdilik sadece varsayımda bulunabilirdi . Karşı tarafa bir cevap vermesi gerektiğini hatırladı ve Mert Karahan 'a, "Nasıl , anlamadım ?" diye sordu . Mert Karahan tekrarladı : "Ela seninle tanışmak istiyor," dedi , hiç de hoşnut olmayan bir ses tonuyla . Yeğeninin bu adamla evlenmesini hiç mi hiç istemiyordu , ama o vasiyet elini kolunu bağlıyordu . Demir , Mert Karahan ' a tekrar cevap verdi , ama bu sefer ses tonu daha ciddiydi : "İyi , tamam . Tanışalım bakalım ," dedi ve tekrar bir ses bekledi . Mert Karahan , ikinci bir şok daha yarattı Demir ' de : "Ela bu evlilik işinin uzamasını istemiyor . Okullar açılmadan evlenmiş olalım, diyor ." Demir , kendinden taviz vermeyen bir sesle , "Benim işime gelir , Mert Bey ," dedikten sonra telefonu kapattı . Demir derin bir nefes alıp ellerini başına götürdü . Başını ovuştururken kendi kendine konuştu : "Neler karıştırıyorsun , Ela ? Neler ?" Demir , kızın ismini ilk kez ağzına alıyordu . Yirmi altı yıllık hayatında onun gibi inatçı bir insan görmediğini hatırladı . Yüzünde hafif bir tebessüm oluştu . Telefonu eline alıp en yakın koruması ve dostu olan Mete ' yi aradı . Mete telefonu açar açmaz Demir konuşmaya başladı : "Mete . Ela ' nın erken dönme sebebi ne ?" Mete , dostunu bekletmeyerek , "Ağabey , bilmiyoruz . Biliyorsun , çocuklar uzaktan takip ediyor . . . Ela ' yı ," dedi . Ela her ne kadar korumaları atlattığını sansa da , sadece amcasının adamlarını atlatabilmişti sadece . Demir ne diyeceğini bilemedi ama yine de cevap verdi : "Tamam, koçum ," dedi ve telefonu kapattı . Ela ' nın neden anneannesinden bu kadar erken döndüğünü merak etti . Daha sonra bu merakın yersiz olduğuna karar verip kaldığı dosyaya devam etmeye çalıştı . Kâğıtlara dönmeye çalışsa da zihninde yankılanan tek şey, onun beklenmedik dönüşü ve adıydı: Ela.
Yeni kullanıcılar için ücretsiz okuma
Uygulamayı indirmek için tara
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Yazar
  • chap_listİçindekiler
  • likeEKLE