Kartal operasyonu 🦅

363 Kelimeler
AZEM DEVRAN- BÖLÜM×1 Hakkari’nin dağları… Buraya atılan her adım bir ölüm riski. Gözlerimi dar ve karanlık mağara girişine diktim. Gövdem gergin, reflekslerim tetikte. Her an bir çatışma, bir tuzak gelebilir. Adım Azem Devran; Ama Dağlarda adım Kartal. Kod adım Kartal. Bir kartal gibi gözlerim dört bir yanı tarıyor, kanatlarımı açmaya hazır bir avcı gibi, ama içimdeki lanetli ruh bazen bunu unutuyor: Tek istediğim, oraya girip işi bitirmek ve sağ salim çıkmak. “Fırtına, üstten ışık ver. Pençe, sağ kanadı kes. Çelik, benimle gel, girişte bekle,” diye fısıldadım ekibe. Herkes biliyor; burası ciddi. Burada hata yok, yoksa… Sikerler. Mağara girişi karanlık bir ağız gibi önümüzde duruyordu. Taşlar gevşek, rüzgar acımasız, nefesimiz bu soğukta buharlaşıyordu. Bir adım attım, ekibim arkadan takip etti. “Fırtına ışığı az aç! amınakoyayım senin!” Pençe sağdan sızıyor, gölgesi kayaların arasında kayboluyor. Çelik de benimle, sessiz ama tehlikeli bir gölge gibi. Burada sessizlik ölüm kokuyor. Ve sonra duyduk… zincirlenmiş sesler, boğuk bir bağırış. Profesör Taşbaşı… yaşıyor ama kaçırıldığını bilmek… lanet olsun, zamanla yarışıyoruz. “Hazır mıyız?” diye sordum kendime, yüksek sesle değil, ama ekip hissetti. Burada her kelime, bir adım ölüme yaklaştırıyor. İlk gözüme çarpan düşman… bir sikik, elinde tüfek, şaşkın ama tetikte. “Siktir!” diye fırladım, tek kurşunla kafasını dağıttım. Yanımdaki Pençe zaten sağdan dalıyor, iki tane daha aşağıda… Fırtına havadan ışık veriyor, sanki ölüm melekleri gibi aydınlatıyor yolu. Mağara dar, taşlar kaygan. El bombaları, silah sesleri, bağırışlar… her şey bir kaos içinde. Çelik birini indiriyor, ben diğerini. Bu işi hızlı bitirmeliyiz. Profesör arkada zincirlenmiş, korkudan titriyor. “Geldik profesör, güvendesiniz artık!” Birkaç hamleyle zincirleri kırdım, Profesör’ü omzuma alacak şekilde sardım. Arkadaşlarım da düşmanları dağıtıyor. Çatışma şiddetiyle her an bir kurşun gelip kafamı patlatabilir ama umurumda değil. Sonunda, mağaranın çıkışına ulaştık. Çıkış dar ve açık… ama Fırtına’nın hava desteği var. Helikopterin sesi uzaklarda, ama yaklaşıyordu. Çelik ve Pençe sağ salim çıkıyorlar, ben Profesör’ü taşıyordum. “Haydi lan, burdan siktir olup gidelim!” Bir patlama… mağara girişinde düşman son bir hamle yaptı! Fırtına üstten bir patlama gönderdi hızla, hepsi geberdi! Helikopterin inişine yetiştik. Adrenalin damarlarımda Fırtına gibi, yüzümde bir gülümseme: İş tamam. Kartal görevini bitirdi. Şimdi tek düşündüğüm şey... Siktir et, Bir sigara yeterli...
Yeni kullanıcılar için ücretsiz okuma
Uygulamayı indirmek için tara
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Yazar
  • chap_listİçindekiler
  • likeEKLE