2. Bölüm

569 Kelimeler
Bir kiracı alma kararını vermekte zorlandılar. Bu yapmak istedikleri son şeydi ama başka çareleri kalmamıştı. Yaşadıkları canları kadar sevdikleri evi ya satacaklar ya da bir kiracı alarak bir süre daha idare edeceklerdi. Bir çok ekonomik zorlukla baş etmeye çalışıyorlardı. Covid-19 yüzünden gelen kriz onları doğrudan etkilemişti. Böyle bir krizin ortaya çıkacağını tahmin etmemişlerdi. Yoluna çıkan her şeyi yok eden bir kasırga gibi her şeyi yakıp yıkıyordu. Maddi durumları o kadar iyiydi ki, bu krizin onları etkileyeceğini düşünmediler. Covid – 19 ile birlikte gelen kriz onları derinden etkiledi. Leonardo'nun sahip olduğu şirket bir anda dibe vurdu. Bankalar çektikleri krediyi geri istemeye başladılar. Deniz kenarındaki evlerini sattılar, sonrasında ise lüks arabalarını satmak zorunda kaldılar. Ellerinde yalnızca kendileri için inşa ettikleri lüks villaları kalmıştı. Onu kaybetmemek için tüm güçleri ile savaş veriyorlardı. Sahip oldukları son şeyin de ellerinden gitmemesi için her şeyi yapmaya hazırlardı. Bir çocuk sahibi olmak istediler. Fakat olamıyorlardı. Ailesindeki her kadın anneydi ve Katy de annelik hissini tatmak istiyordu. Birçok doktora gitmişlerdi fakat olumlu bir sonuç alamadılar. Katy bu durum yüzünden depresyona girmişti. Hem ekonomik kriz hem de bebeklerinin olmayışını kabul etmesi birkaç ayı buldu. Evlerinin bahçesinde oturuyorlardı. "Leonardo, Hesabımız da neredeyse hiç paramız yok ve yakında gelir elde etmeye başlamazsak, her taşın altına bakarak para aramalıyız. İpoteği ödeyebilmek için." "Tamam, Kety, iş arıyorum, biliyorsun ve hiçbir şey bulamıyorum, iyi bir mühendisim ve inşaat durmuş olsa bile, bir yerlerden bir şeyler çıkmalı." "Ne olursa olsun çalışmaya devam etmek zorundayız." "Torino da çalışan insanlar tanıyorum. Hala bağlantılarımız var. Onları doğru kullanarak yine eski yaşantımıza döneceğimizi umuyorum." "Evet Leo, üç ay gibi kısa bir süremiz var para bulabilmek için. Olayı dramatikleştirmek istemiyorum ama belki bir kiracı almalıyız. Üniversiteye yakın bir villada oturuyoruz." "Hayır Katy, bu olmaz. Böyle bir..." "Neden olmuyor? Geçici bir şey sonuçta bu. Bir şey de olmaz. Fazladan zaman kazanırız." "Kety, evimize kimseyi sokmak istemiyorum, kahretsin, sadece düşünüyorum, daha iki sene öncesine kadar harika bir yaşantıdan, buraya nasıl geldik?" "Şimdi ağlamanın, yas tutmanın, keşke demelerin zamanı değil Leo. Yapmamız gereken tek şey çözüm bulabilmek. Yoksa daha da kötü olacak ve elimizde son kalan şeyi de kaybedeceğiz." "Kety tamam. Bana birkaç gün izin ver. Bir şeyler bulabilecek miyim? Bakayım. Sonra senin düşündüğünü değerlendiririz. Leonardo ve Kety her şeyi denediler iş bulabilmek için. Sonunda başka çareleri kalmadı. Yaz sonuna doğru kiracı aramaya başladılar. En üst katta sahip oldukları odanın kapsamlı bir temizliğini yaptılar. Sonra da ilan panolarına ilan astılar. Kız veya erkek mi olsun kiracı diye düşünmemişlerdi. Böyle bir risk alamazlardı. İlanı verdiklerinin ertesi günü Alex'ten bir telefon aldılar. Üniversiteye yeni başlayacak olan Alex onlar üzerinde iyi bir izlenim bırakmıştı. Alex'in soyadı ve ailesinin şirketi de iyi bir izlenim bırakmasında önemli bir rolü vardı. Alex kibar görünüyordu. Ayrıca şimdiye kadar iyi okullarda okumuştu. Alex'in ziyaretinden sonra, Leonardo ve Kety, kiracı konusunda biraz konuştular. Sonunda karar verdiler. Özel bir sözleşme hazırladılar ve ertesi hafta Alex'in onu imzalaması için çağırdılar. Alex'in ailesi de, yaşayacağı dağ evine ziyarete geldi. Leonardo ve Kety, Alex'in ailesi ile çok iyi arkadaşlık kurmuşlardı. Alex'in babası biraz süre istedi, Leonardo'nun işsizliğinden dolayı. En kısa zaman da ona yardımcı olacağını söyledi. Birçok yerde bağlantısı olan güçlü bir adamdı. Bu yardım teklifini önceden olsa ölse kabul etmeyecek Leonardo, bugün ise çok sevinmişti. Alex'in ailesi, tek oğullarının evden ayrıldığı ilk yıl, Leonardo ve Kety çifti ile yaşayacak olmasına çok sevindiler. Oğulları için bu çok iyi olacağını düşündüler. Alex'in babası hemen depozitoyu ve bir aylık kirayı peşin olarak verdi. Sonra da sözleşmeyi imzaladılar.
Yeni kullanıcılar için ücretsiz okuma
Uygulamayı indirmek için tara
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Yazar
  • chap_listİçindekiler
  • likeEKLE