5. BÖLÜM MEDUSA 4/2

1462 Words
Yağmur hızlanıyordu. Ormanın içi gök gürültüsüyle yankılandı. Ben nefesimi tuttum, kelimelerim ağır bir yankı gibi geceye yayıldı. “Buraya kadar geldiğiniz için teşekkür ederim. Yardım edeceğiniz için de şimdiden minnettarım. Ama...” Gözlerim hepsinin üzerinde dolaştı. “Bana nasıl yardım edeceğinizi göstermeniz gerek. Nasıl beslendiğinizi, kara büyü yapıp yapmadığınızı bilmeliyim. Ancak o zaman size güvenebilir, iyi bir ev sahibi olabilirim.” Yağmur, gökyüzünden dökülen gümüş iplikler gibi üzerimize yağarken, kelimelerim havada asılı kaldı. Sessizlik… Sadece yapraklardan süzülen damlaların sesi, kalbimin hızlanmış ritmiyle yarışıyordu. Navier, başını geriye atıp kısa bir kahkaha attı. Kahkahasında eğlence kadar küçümseme de vardı. Zincirlerle ve boncuklarla süslenmiş kollarını yanına indirip bana doğru ağır adımlarla ilerledi. Çıplak ayakları çamura gömülüyor, ardından geri çıkarken tok ve yumuşak bir ses çıkarıyordu. Gözleri sürmeli bir gölge gibi üzerime dikildi. “Kötü bir niyetimiz olsaydı, buluşmak için zahmet etmezdik,” dedi. “Yarı bir ölümlüye göre fazla kaprislisin. Bu başından beri delilikti.” Coraline, Navier’e doğru bir adım atıp sert bir bakış fırlattı. “Yapma. Nazik olmak konusunda bana söz vermiştin.” Sesinde sakinlik vardı ama otoritesi gri gözlerinin derinliğinde parlıyordu. “Lütfen.” Violet, hâlâ Coraline’ın arkasında, solgun beyaz yüzünde hafif kırmızı gözlerle bana bakıyordu. Dudakları kıpırdadı kısa bir an duraksadıktan sonra konuştu. “Mary tehdit değil. Kötü bir niyeti yok. Hatta buradaki en sakin, soğukkanlı kişi o.” Tobias, bir adım öne çıkıp hizama geldi. Sesini kısarak konuştu. “Gözlerinin bakacak ve size bir kaç soru soracak. Hepsi bu. Size bahşetmiştim.” Navier’in elleriyle zincirli kemerine dokunup parmaklarını yavaşça sürttü. “Önden liderimiz Coraline,” dedi, sesi alayla karışık bir ciddiyet taşıyordu. “Nasıl olduğunu görmek isterim.” Coraline, Violet’ın kollarını bıraktı, bir adım öne çıkarak başını bana doğru kaldırdı. Yağmurun altında gri gözleri titrek bir ışık gibi parlıyordu. “Nasıl olacak?” diye sordu yumuşak bir sesle, “Bize sor. Bizim nasıl beslendiğimizi, Navier’ın kara büyü yapıp yapmadığını ne bilmek istiyorsan sor.” Gözlerim Tobias’a kaydı. Bana uyarıcı, neredeyse yalvarıcı bakıyordu. Ama içimdeki merak ve kanımdaki sıcak titreşim, her şeyin önüne geçti. Derin bir nefes aldım. “Evet,” dedim, yağmurun altında. Dişlerimi göstererek gülümsedi. “Eminim.” Coraline’ın gülümseyişi, gölgelerde açan beyaz bir çiçek gibi yayıldı. “O halde,” dedi alçak ve melodik bir tonda, “Yeteneğini görmek isterim.” Ellerimi yavaşça kaldırıp Coraline’ın yüzünü avuçlarımın arasına aldım. Tenimin sıcaklığı, onun soğuk ve kan çekilmiş yanaklarına değdiğinde, aramızdaki fark bir darbe gibi çarptı. Avuç içlerimden yayılan sıcaklıkla birlikte, göz bebekleri hızla büyüdü; o an, incecik dudaklarının titrediğini gördüm. Yüzünü kendime doğru yaklaştırdım, sanki onu öpecekmişim gibi —ama öpücüğün ötesinde, amacım zihnine erişmekti. Bu bana öpüşmekten daha fazla zevk verirdi. Tobias’ın giz yeteneği, ağır bir perde gibi bedenimi sardı; görünmez, sıkışık bir örtü gibiydi bu. Ciğerlerime dolan hava bile sanki gölgelerden süzülüyordu. Onun karanlığını bedenimde hissetmeme rağmen, gözlerimi Coraline’ın gözlerinden ayırmadım. O gri, buz gibi gözler… İnci kadar parlak ama aynı zamanda dipsiz bir kuyu kadar derindiler. Zihnine ulaşmaya çalıştığımda, bildiğim hiçbir bilince benzemediğini fark ettim. Normalde zihinler kapıları olan odalardır; ama onunki… onunki sonsuz aynalardan örülmüş bir labirentti. Yansıma üzerine yansıma, kırık parçaların birbirine çarpıp çoğalttığı görüntüler… Her köşe başı kendi yanılsamasını yaratıyor, her kırık parça başka bir benliğin sahte sesini fısıldıyordu. İçeri sızmaya çalıştıkça, yüzlerce Coraline’ın gülümseyen, çığlık atan ya da boş boş bakan suretleriyle çevriliyordum. Dişlerimi sıktım; bu labirentin ortasına girmek, binlerce parçalanmış camın arasında yürümek gibiydi. Her adımda zihnimin kenarlarını kesiyor, beni kanatıyordu sanki. Ama geri çekilmedim. İnattım. Onun bilincini yok edene, tümüyle ele geçirene kadar mücadele ettim. Coraline’ın ince elleri, birden boşluğa düştü. Aşağı kayıp süzüldüler, hiçbir şeye tutunamayarak. Göz kapaklarının titremesi durdu. Nefesi, bir anda kesildi —sanki zihninde ki bütün bilinç çekilip alınmıştı. Oksijene ihtiyacı yoktu. Yaşayan hiçbir varlığın kurallarına bağlı değillerdi. Sessizlik kalın bir tabaka gibi üzerime çöktü. Kalbimin vuruşları bile yankılanıyor, aynaların ardında yüzlerce kez tekrarlanıyordu. Kolay sorudan başlayacaktım. “Adın nedir?” Sesim ormanda yağmurun tekdüze ritmini yaran ince bir bıçak gibi çıktı. Coraline’ın dudakları arasından şuursuzca bir cevap süzüldü. “Coraline Blackson.” Yağmur, saçlarının ucundan toprağa damlarken sesi ürkek ve kırılgandı. “Seni dönüştüren efendinin adı neydi?” Tobias’ın geçmişinden edindiğim ufak tefek bilgiler aklımda belirmişti. Coraline’a dair parçalar... şimdi onları sınama vaktiydi. Gözlerini kısa bir an kapattı, yağmur kirpiklerine dolmuştu. “Teodor...” dedi, sesi hafif titriyordu. “Ama eski klanımda herkes ona Teo derdi.” “Teo nasıl öldü Coraline?” “Öldürüldü.” diye kısa bir düzeltmeyle cevap verdi. “Efendim olduğu için onu ben öldüremezdim ama Tobias bunu yapabilirdi. Yaptı da. Onu parçalara ayırdı ve kalıntılarını da yaktı.” Sıkıcıydı. Trajik ölümler ve alışıldık dramatik hayat hikayeleri hiç mi hiç ilgimi çekmiyordu. Aklıma o soru geldiğinde dudağımın kenarı istemsizce kıvrıldı. İçimdeki alaycı zevki gizlemedim. “Peki, hayatında özel biri var mı Coraline?” Sorum, Tobias’ı da keskin bir şekilde rahatsız etmişti. Teo hakkında sorduğum sorulardan bile fazla.... Yanımda beliren gerginliği hissettim. Kaşlarını derince çatmış, dudaklarını birbirine bastırmıştı; belli ki hoşlanmamıştı. Bu küçük oyunda eğlenen tek kişi bendim. Coraline ince dudaklarını kıpırdatarak, zar zor işitilen bir fısıltıyla, “Hayır.” dedi. O an çenesinin altından tuttum, parmaklarım soğuk cildine değdi. Başını kaldırmaya zorladım. Gözleri, gökyüzünden süzülen yağmurun bulanık yansımalarıyla parıldıyordu. “Yeteneğinin etki alanı sınırlı mı? Yoksa daha geniş bir çember mi kapsıyor? Ve öngörülerin kimler için geçerli?” Boşluğa bakan bakışları aniden canlandı. Yağmurun ritmiyle yarışan sesi derinleşti. “Sınırsız olasılık dahilinde birçok sonuç var. Ölüm, kayıp, zafer, ödül, savaş, barış...” dedi usulca. “İhtimalleri tek bir olasılığa indirgemek için genellikle en yoğun gördüğüm öngörüye odaklanırım. Zaman geçirdiğim yerler ve kişiler üzerinde yeteneğim daha etkin.” Kaşları hafifçe gerildi, gözbebekleri ise sanki sisli bir derinliğe çekilmişti. İradesini kırarken gözlerime boş bakıyordu, ama sözleri akmaya devam etti: “Etki alanım kendi türümde daha baskın. Özellikle klanımla sınırlı kalırım. Riskleri, şansları ve karşılaşmaları görürüm. Tehditlerden korurum, fırsatları değerlendiririm. Karşılaşmaları ölümcül değilse dostça karşılarım.” Başımı memnuniyetle aşağı yukarı salladım. “Sen ve şu ölümcül risklerden uzak tuttuğun klanın... karşı tarafa, özellikle insanlara, ölümcül risk oluşturmuyorsunuz değil mi?” Coraline’ın ince dudakları kıpırdadı, sesi yağmurun gürültüsüne karışan bir melodi gibi çıktı: “Hayvan kanı ile besleniyoruz. Nadiren yoksunluk krizlerini önlemek için kan torbaları kullanırız. İnsanlar için tehdit değiliz. Biz yıllardır böyle yaşıyoruz.” Konuştukça göz bebekleri küçülüyor, sesi daha belirgin bir güven taşımaya başlıyordu. “Neden?” diye sordum, gözlerimi onun üzerine dikerek. “Hangi wampir insan kanından uzak durur ki? Temel ihtiyacımız bu iken.” O anda Coraline’ın sesindeki ton sertleşti, yağmur damlaları arasından bir çelik gibi yükseldi. “Biz. Benim klanım. Başta Sancta Custos’un dikkatini çekmemek için, ama daha derin bir sebep de var: insancıl yaşamak, barbarlaşmamak için. Medeni kalabilmek için.” Dudaklarımda belli belirsiz bir tebessüm oluştu. “Cevapların tatmin edici Coraline. Ama...” Sesimi düşürüp fısıltıya yakın bir tona indirdim. “Klanının ve senin gerçek niyetin bana yardım etmek mi? Hiçbir iyilik karşılıksız değildir. Bana art niyetli olmadığınızı kanıtlayabilir misin?” Bu sözle birlikte Violet’ın ince bedeni gerildi. Omuzları belli belirsiz titredi, ama dudaklarını sıkıca kapalı tuttu. Sessizliği tercih etti. Coraline ise uzun kirpiklerini kırpıştırdı. Bir anlık suskunluktan sonra, sesi daha net bir yankı gibi çıktı: “Artık niyetli değiliz. Kendimize yaşayacak yeni bir bölge arıyoruz. Frost bunun için uygun. Güneşten korunabiliriz. Mayısta başlayan beyaz gecelerin bile bizi yakmayacağını gördüm. Eğer buradaki cinayetleri durdurur ve katili bulursak, bölgeni bizimle paylaşabileceğini düşündüm.” Tobias’a kısa bir bakış attım. Çenesindeki kaslar gerilmişti. “Sana iyilik borcu vardı ha?” dedim dişlerimi sıkarak. Sonra yeniden iradesini yakalayarak Coraline’a döndüm. “Ama hepsinden önce... Sara’yı bulma konusunda şansımı artırabilir misin? Ona ne olduğunu öğrenmemi sağlayabilir misin Coraline Blackson?” Son sorum, gecenin yağmurunu bile bastıracak kadar ağır bir yankıydı. Sessizlik çöktü. Sadece gök gürültüsünün uzak uğultusu ve yağmurun toprağı dövmesi kalmıştı. “Evet,” dedi Coraline sonunda. Sesi kırılgan ama kararlıydı. “Sara’yı bulmana yardım edebilirim. Öngörülerim sana istediğini verecek.” Derin bir nefes aldı, gözleri koyulaştı; sanki içinde karanlık bir göl kabarıyordu. Ardından, sesi daha tok ve kesin bir hal aldı: “Navier bir doğa cadısı... ormandaki en eski izleri, unutulmuş anıları bile takip edebilir. Doğanın kendisiyle konuşur. Violet ise bir empatik. Her duyguyu aklında süzgeçten geçirip, doğru olup olmadığını kesin olarak ayırt eder. Katili bu yolla bulabiliriz.” Yağmurun ritmi sertleşti, dallar arasından kopan damlalar yüzüme çarpıyordu. “Güzel.” Gözlerimi başka bir yöne çevirerek, iradesi ile olan bağımı kopardım. “Sizinle anlaşabileceğime sevindim.” Coraline'nın bilinci yeniden geriye geldiğinde, “İnanılmaz...” diye hayretle söylendi. Dengesi bulması için kollarından tutarak, ona destek oldum. Tıpkı Medusa gibisin, gözlerine bakıldığında insan taş kesiliyor. “İnanılmaz bir deneyim. Acı verici bir deneyim değil ama korkutucu... Bilincinle aranda bir duvar oluşuyor, elin kolun bağlı. Sadece bir izleyici oluyorsun.” Başını hararetli bir kahkahayla Violet ve Navier’a çevirdi. “Hiçbir zararı yok. Tek yapmanız gereken sorulara cevap vermek.” Gözlerimi kısarak onlara baktım. Dudaklarımda tekinsiz bir tebessüm belirdi. “Siz bana güvenirseniz, bende size güvenirim.”
Free reading for new users
Scan code to download app
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Writer
  • chap_listContents
  • likeADD