-Yasemin Aktaş-
Azad'la yoğun bir telefon trafiğinden sonra beni isteyecekleri gün gelmişti. Çok heyecanlıydım ben ne yapıyordum bilmiyorum kendimi nasıl birşeyin içine attım inşallah pişman olmam. Azad ailesine söyleyince kurban felan kestiler evlenmek istediğini duyunca. Çok şaşırdım bu çocuk bu kadarmi bahtsız gözüküyordu ailesi gözünde. Telefonda annesi, babaannesi ve kız kardeşiyle bir kez konuştum. Öyle içten konuştular ki onlara bu şekilde yalan söylüyor olmak beni çok rahatsız etti.
İsteme günü ve söz için sade diz kapağımda biten kalem etek siyah bir elbise saçlarıma hafif maşa hafif makyaj yaptım. Siyah stiletto ayakkabı giydim. Sonra büyük bir cümbüşle Azad'lar geldiler. Mahalleyi yaktılar bunlar nasıl böyle kısa bir zamanda organize oldu anlamıyorum. Azad formaliteden böyleyse gerçekten evleneceği kız cidden çok şanslı Mars'ta felan isteme yapar zannımca.
Herşey çok güzel gelişti tüm aile fertleri Hatice teyzeler burdaki bir kaç akrabaları geldi. Azad öyle yakışıklı olmuştu ki içimden 'keşke böyle olmasaydı daha farklı olsaydı keşke ' diyebildim.
Her şey çok güzel ilerledi Babam çok şaşırdığını kızım bu kadar aşık olmasa onaylamazdım ama bu yaşına kadar ilk defa bir erkek arkadaşı oluyor ve çok sevdiğini söylüyor biraz daha zaman geçsin tanıyın dedim ama kabul etmedi. İyi de olsa kötü de olsa evlilik hayatım boyunca tanımak istiyorum dedi saygı duymaktan başka çağrem kalmadı. Kızımın her zaman arkasındayım bu kapı ona her zaman açık mutluda olsa mutsuzda kızım benim en değerlim onun bir tırnağına dünyayı yakarım. Baba olmuyor yapamıyorum dediği an karşınızda beni bulursunuz dedi.
Sonra Azad'ın Babası sevgili kayın pederim (çok Babacan bir adam) söze girdi.
-Mehmet Karahanlı-
Sevgili dünür bey, inanın ki kızınız kızım olacak. Ayşe'den bir farkı olmayacak. (Ayşe görümcem). Azad inanın onu üzerse ki üzemez beni annesini ve büyük söz sahibimiz Annemi karşısında bulur. (Ümmü babaaneden bahsediyor.)
Biz oğlumuza kefiliz oda karşımıza gelip İstanbul'da birine aşık oldum evlenmek istiyorum ve bu işi uzatmayacağız dediğinde bende şaşırdım ama çok sevindim artık onunda yuva kurmasını canı gönülden istiyoruz. O evlensinki digerlerinin önü açılsın diyerek Aras'ı gösterdi.
'Ah canım kaynım. İyiki Aras var eminim oralarda bana çok destek olacak.'
Mehmet amca sözüne devam ederek;
"Yakup bey bizim oralarda bilirsiniz başlık parası vardır ama sakın istemiyoruz demeyin çünkü bu bizim yöremizde, töremizde adettir. Bunu binevi kızın çeyizine hazırlık olarak veririz Anne'ye hak için veririz. O yüzden itiraz istemiyorum" diyerek bir zarf içinde parayı bıraktı.
Babam çok mahçup oldu bende öyle. Azad'a bakıp teşekkür edercesine kafa salladım. oda bana göz kırptı. Benim için bu kadar iyilik yapmış olması gerçekten çok etkiledi annemi daha fazla bu piskolojik hastalığın içine itmek istemiyordum. Herşey annemin iyi olması içindi. İsteme oldu babam beni "önce Allah'a sonra Azad oğluma sonrada siz aile büyüklerine emanet diyerek" verdi. Ben bi anlık duygu yoğunluğu ile ağlamaya başladım kimse bişey anlamasin diye mutluluktan dedim. Azad efendi hemen yaptı yapacağını;
"Müstakbel sözlüm bana kavuşuyor diye göz yaşlarını tutamadı dedi."
Gelip alnımdan öptü. Yüzükler takıldı aile büyüklerinin elleri öpüldü. ikramliklar, kahveler, çaylar derken kayinpederim Mehmet amca burda büyük kına yapalım 15 gün içinde düğün Batman'da olur sizleride orda ağırlamaktan onur duyarız dedi. Babam çok erken desede Mehmet amca olsun herşey bizde hepsini hallederiz dedi ve kınam için yarın Azad'la yer bakmamı söylediler. Sonra hoş beş sohbet eşliğinde geceyi bitirdik. Bu süreçte beni en çok mutlu eden ailelerin uyumu oldu. Görümcem Ayşe'de çok tatlıydı. Yengem değil ablam olacaksın. Kız kardeşim ablam yoktu sen geliyorsun dedi. Abim seni seçtiyse sen çok özel ve değerlisin hepimiz için dedi. Anladimki Azad ailede hem çok sevilen hem çok sayılan biriydi bu beni biraz rahatlattı.
Artık herkes dağılırken
-Azad;
Yakup Baba, iznin olursa biz Yasemin'le bir saat dışarda bir yerde oturup biseyler içsek nasıl bir süreç ilerleteceğiz onu konuşsak " dedi.
Babamda izin verdi.
Azad'la birlikte geldiği arabaya binip bir cafeye gitmek için yola düştük.
"Yavrum artık resmen sözlümsün çok mutluyum söz veriyorum herşey çok güzel olacak."
"Bilmiyorum Azad ben ne yapıyorum gerçekten şuan bunları yaşayan benmiym bilmiyorum. Ailenin tavırlarından anladığım kadarıyla çok sevilen, sayılan birisin hepsi sana full destek. Gerçekten eşin olacak kişi cidden çok şanslı olacak. Benim sana güvenmekten başka cağrem yok sen benim için büyük bir adım attın kimse yapmaz bunu çok teşekkür ederim." dedim.
Azad arabayı sağa çekip yüzüme baktı. O gözlerin den bir daha yaş görmek istemiyorum. Çünkü dayanamıyorum nolur üzülme dedi ve elini omzuna doğru atıp kendine hafif çekip sakağimdan öptü. Çok şaşırdım bu çocuk neden böyle davranıyor sanki bana yardımcı olan biri değilde bilmesem gerçek aşık biri sanıcam.
Azad'a bakıp "cafeye felan gitmeyelim zaten çok yoruldum arabada konuşalım yarın da kına yerine bakarız buluruz uygun bir yer"
" Ne uygunu güzelim en güzel en özel yer olacak, sende bende bir kez evleniyoruz"
"Yalancıktan" diyerek zorlada olsa güldüm.
"Yalancıktan malancıktan Azad Karahanlı öyle basit bir düğünle evlenemez" dedi.
Bu sözüyle içimden geldi eğilip yanağından öptüm. Teşekkür edip benim zor anımda verdiği destekden dolayı ona minnettar olduğumu söyledim.
Hep yanımda olacağını bizi herkesin gerçek evli bileceğini ve gerçek evliler nasıl olursa öyle bir eş gibi davranacağını söyleyerek elimi tutup kendine çekip öptü.
Sonra eve doğru yola çıktık eve gelince arabadan inip kapımı açtı Allah'ım fazla centilmen çıktı bizim sözlüm beyimiz.
Arabadan inerken belimden tutup kendine doğru çekip dudağıma belli belirsiz bir öpücük kondurdu.
Ben birden " hiiiiii gerizekalı ne yapıyorsun sapıkmısın sen"? dedim.
"Çaktırma annen camdan bakıyor öyle asker arkadaşı gibi seni geçirirsem şüphelenir."
Gerçekten de baktım annem camdaydı." Ama bu ilk öpücüğü böyle almanı gerektirecek bir durum değildi" dememle piç piç sırıttı.
" Bu konuda ilkin olduğum için kendimle gurur duyuyorum inşallah başka şeylerde de ilkin olurum"
Ne demeye çalışıyor ne kastediyor anlamak istemiyorum çünkü işime gelmiyor. Ama bu imalar cidden beni işkillendiriyor.
Azad'la vedalaşıp eve geçtim hemen bir duş aldım pijamalarimi giyip saçımı tarayıp ördüm. Telefona bakmamla Azad'dan mesaj geldiğini gördüm.
Müstakbel Sözlüm:
Ben şimdiden sözlümü özledim.
Ben:
Huyum kurusun öyle özletirim kendimi.
Müstakbel Sözlüm:
Bende çok güzel özlem gideririm.
Ben:
Nasıl giderirsin söyle bakalım paşam.
Müstakbel Sözlüm:
Zorlama yavrum zorlama zaten çok uçlardayim.
Ben:
Yorgunum Azad uyuyalım sabah erkenden buluşur işlerimizi hallederiz.
diye yazarak çıktım.
Bu çocuğun imalarının üstüne gitmek benimde hoşuma gidiyordu. hoşuma giden imalari değil kendime itiraf edemesemde Azad'ın yakışıklılığı bu tavırları hepsi çok hoşuma gidiyordu ama çok kaptırmamam lazımdı 3,5 aya bitecek evlilik için fazla uçmaya gerek yoktu.