bc

CEO LOVE

book_age18+
5
FOLLOW
1K
READ
arrogant
drama
tragedy
sweet
like
intro-logo
Blurb

Anyoung !! Ini story kedua ku..mungkin yang pertama saya tidak akan upload lagi sebab no idea !

Stroy bermula dengan CEO yang ceria,dan bahagia kerana memiliki gadis di dalam hatinya menjadi CEO yang mendatar atau pun pemarah setelah di permainkan oleh wanita yang selama ini dia percaya ataupun wanita yang membuatkan dia bahagia...tibalah sehingga dia meminta penolongnya mencari pembantu makan minumnya,jadual rehat...kerana CEO itu merasa kan dia memerlukan seseorang yang boleh menjaganya.Legipula Alex yakni CEO perusahaan AR TRANSPORT sangat memerlukan penasihat...Setelah mempromosikan pekerjaan tersebut,HanaNadia yang sedang mencari suatu kerja terpikat dengan promosi yang diungkapkan.NAMUN APAKAH HANANADIA AKAN BERTAHAN BERSAMA ALEX ?,APAKAH ALEX AKAN BAHAGIA SETELAH ADANYA HANA? Jom baca untuk cerita selanjutnya....

chap-preview
Free preview
Flashback
  "sayang..you ni kenapa huhh ?!" Tanya seorang wanita berpakaian seksi paras paha.Bukan hanya pakaian,si pemakai juga begitu cantik putih molek,juga tidak lupa badan yang tak lain tak bukan 'hourglass'. "Sorry you minggu ni I betul betul busy beb". Kata seorang pemuda yang memilik tubuh tinggi dan tidak kalah rupa yang indah,kacak?,tentu saja Alex Xendra CEO syarikat AR TRANSPOT.Dia juga di kenali dengan ke popularan nya sebagai lelaki yang tertampan. "Kalau macam ni jee perangai you,kite putus,you janji nak bawa I lunch tapi you tetap dengan kerja you tuu,bosan tau !!".Marah wanita tersebut.Yes tak lain tak bukan Wawa Yanie.    "If itu yang you want go away !  I tengah stress but you datang sini untuk minta putus...you apahal..ok you nk kan..wawa kita putus".Kesal Alex.Benar Alex adalah seorang yang ceria tapi setelah mendengar ucapan yang di beri oleh Wawa membuatnya kesal dan sangat marah.   Tapi tidak dengan Wawa ,kesal? Huhhh tentu saja tidak.Dia bahagia setelah mendengar ucapan Alex. Setelah peristiwa itu berlaku...Alex pulang ke rumahnya dalam keadaan yang begitu narah dan juga kecewa.Wanita yang selama ini dia percaya,malah bahagia setelah putus dengannya.Ibu Alex yang mengetahui hal tersebut meminta pertolongan suaminya Arasad Xendra yakni ketua syarikat AR TRANSPOT untuk menghantar seseorang yang mampu menjaga anaknya.Kenapa? Alex sudah terbiasa di jaga oleh seseorang,tetapi dia tidak memerlukan seseorang itu semasa dia sedang bercinta dengan Wawa.Kini dia sangat memerlukan orang itu. ******    Di suatu apartmen terdapat beberapa gadis yang sedang khusyuk menonton telivisyion."Astga!!"kata salah seorang dari gadis tersebut."ehmm kau kenapa Mamas ?!"kata salah seorang lagi.Mamas adalah seorang gadis yang tinggi dan putih,jujur saja Mamas sangat cantik dan juga bersikap seksi."Rina jom pulang...sekarang sudah jam 10 malam astagaaa!!"kata Mamas kepada Rina,Rina juga salah satu daripada gadis tersebut bukan hanya suaranya yang merdu dia jugak sangat cantik tetapi bersikap pemalu.."Ermm Fifi kitaorang pulang dulu bye !" Mamas meminta diri untuk pulang kerana takut di marah oleh ibunya,jujur saja Mamas sangat takut dengan ibunya.    Di suatu bilik terdapat seorang wanita cantik juga muda...matanya yang tak kalah besar..juga bulu mata yang melentik...tetapi dia seseorang yang pemarah,opsss tunggu dulu pemarah tapi comel.Hana yang duduk di kerusi sambil menatap komputar di depannya,yah dia sedang mencari kerja untuk menambah wang."Ermm wahhh penjaga makan,minum dan bantu tidurkan CEO..ermmm cuba try macam seronok heheh"Hana pun mendaftar masuk pekerjaan tersebut.Setelah selesai..Hana melihat jam yang menunjukkan jam 1 malam.Penat? Yah tentu saja.   "lebih baik aku tidur mungkin aku kena terima pekerjaan di sana...taoi kenapa haru menjaga CEO..pelik but logik !"bebelnya kepada dirinya sendiri  *****    Jam menunjukkan jam 7 pagi. "Kamu sudah dapat..pekerja tersebut ?"tanya Alex kepada Assistant peribadinya yang di kenali Juan.Juan adalah pembantu peribadi Alex yang sangat dia percayai.       "Sudah tuan..semalam hanya ada seseorang yang menarik dengan pekerjaan ini...dia juga mempunyai kelebihan seperti memasak,dan yang menarik dia sangat menepati masa."terang Juan kepada tuannya.Alex hanya mengangguk dan bertanya   "Lelaki atau perempuan..sekiranya perempuan hantar nesej padanya dan suruh dia untuk mula bekerja pada hari esok.Namun sekiranya dia lelaki suruh datang pada minggu depan" jelas Alex keoada Juan selaku pembantu peribadinya. "Dia seorang perempuan tuan"jelas Juan lagi. "Baiklah hantar kan mesej kepadanya..aku menerima dia.ohhh satu lagi siapa namanya ?" "Hana Nadia tuan".jelas Juan.   Alex hanya menggagguk faham.  **** " Argghhhhh !!!"  Jerit seorang wanita tak lain tak bukan si cantik Hana. "kau kenapa Hana?".tanya Fifi kawannya. "Baru saja semalam aku daftar pekerjaan...aku terus di terima dan mula bekerja esok..wahhh tak sabarnyaaaaa ".terang Hana.Genbira?pasti saja gembira. ***** Pagi menjelang..cahaya semakin terang,seorang wanita bersiap-siap untuk memulakan tugasnya..siapa lagi kalau bukan Hana.   Di pejabat! "Apa dia sudah sampai?" Tanya Juan pada seorang perempuan pengurus keluar masuk daftar. " Sebentar lagi katanya." Hana dengan cepat berjalan menuju ke pintu masuk Syarikat AR TRANSPOT. "Erm kamu Hana Nadia"tanya Tania selaku penjaga.  "I-yah" "mari ikut saya" Hana dan wanita tersebut pun berjalan manuju ke lift.Sesampainya dia pintu hadapan wanita itu meniggalkan Hana seorang diri "Kamu boleh masuk".jelas perempuan tadi.  Hana membuka pintu dan masuk ke dalam ruang tersebut.Terdapat seorang jejaka tampan sedang sibuk menatap komputar.Tampan?tentu saja Hana tegoda  "Selamat pagi tuan"ucap Hanaa kepada CEO  "Silakan duduk,saya tidak akan memakanmu"jelas Alex sambil tersenyum melihat perempuan yang berada di deoannya ini.Lucu baginya. "oo-okay tuan"jelas Hana sedikit gugup.  "Kamu sudah tau kan apa tugas kamu..dan kamu perlu tinggal bersama saya untuk menjaga saya?" Tanya Alex meminta kepastian."Sudah tau tuan"jelas Hana sambil tersenyym manis. "Kamu boleh duduk di situ..ini adalah jadual harian saya...saya harap kamu bisa menjaga saya..ohh umyr kamu berapa Hana?"tnya Alex..benar Alex sangat peramah dengan pekerja baru."21 tuan" jawab Hana dengan sopansantun. HYE GUYSS ENJOY KE...ERMM ANDA RASA APA YANG AKAN TERJADI SELANJUTNYA YEEE..HEHEHE EPISOD SETERUSNYA AKAN KU UPDATE ESOK ATAU HARI INI YAHH..JANGAN LUOA TAP TO LOVE

editor-pick
Dreame-Editor's pick

bc

Fifty Shades of Handerson

read
25.6K
bc

Dear Calon Imamku

read
14.8K
bc

Sister Complex

read
28.7K

Scan code to download app

download_iosApp Store
google icon
Google Play
Facebook