Mervan Ağa'dan
İkindi vakitleri olmuştu.Ve Hâlâ gelmemişlerdi.
Bütün işlerim bitirmiştim.Balkonda oturup o küçüğün gelmesini bekliyordum.Ama ne gelen var, ne giden var.
Gözlerim sürekli kapıdaydı.İçim huzursuzdu.Onu neden bu kadar önemsediğim bariz ortadaydı.
O küçük orman perisini ilk gördümde bağrıma ateş düşmüştü.Farkında olmadan o hırçın halleriyle beni yavaşça yaktı.O küçücük boyuyla bana karşı çıkması o kadar çok hoşuma gidiyordu ki .Hele bide kızarınca o yanakları ,dolgun dudakları, Orman yeşili gözleri beni benden alıyordu.
Asuman yanıma gelip oturdu.
" Abi iyi misin?Neden bu kadar agrasif görünüyorsun"diyince daha bi öfkelendim.Ve dişlerimin arasından .
"Çünkü zaten öyleyim Asuman "diyince Asuman sesli bir şekilde yutkunup yanımdan uzaklaştı.
O biliyordu benim tersimi.Öfkelendiğim vakit yeri göğü yakaçak bir kapasiteye sahip olduğumu.
Allah'ım nerde bu kız ,deliricem ya deliricem.
Bi tane adam tutmuştum. Selman Dayı ve küçüğüm gelirse bana haber vermesini emrettim .
Bir süre sonra o tuttuğum adam içeri girdi.
Yanıma gelip elini önünde birleştirip boynunu eğdi.
"Ağam...Ağam"dişlerimin arasından
"Cabuk"
"Ağam Selman Dayı tek başına gelmiş."diyince ayağa kalktım kaşlarımı derin bir şekilde çattım.Gözüm döndü an.
Onu yakasından tutup ayaklarını yerden kestim.
"Sen ne diyorsun lan ha ne demek Selman tek başına gelmiş "adam korka korka
"Ağam ...valla bilmiyorum ağam gördüğümü söyledim sana... Ağam lütfen " onu yere sert bir şekilde bırakıp Selman'ın evine evine doğru koşar adımlarla hızlıca gittim bütün köy ağalarının neden bu kadar öfkeli olduğunu merak ediyorlardı.
Selman'ın kapısını kırarcasına çaldım .
Kapıyı açtı. Beni görüp
"Buyrun kime baktınız evladım"diyince
sesli bir şekilde
" SİKİYİM! Unutkanlığın sırasımı lan " gözümü kapattım. Derince nefes alıp karşımdaki yaşlı adamın canını yakmadan sordum .
"Selman Dayı bak ...sana hani bir kız gönderdim. Haberci kız ona köyü gezdireçektin o kız nerde?" Selman Dayı bana biraz baktı
"Orman...sanırım onu ormanda gezdirdiğim ama sonrasını hatırlamıyorum "
Ben delirecektim.Aptallık bende izin vermeyecektim onun yaşlı başlı adamla gitmesine
Kısa süre içinde aşiretimin adamlarını toplayıp ormana doğru yol aldım .Arabayı çok hızlı kullanıyordum.Aklım başımda değildi şuanda
Ormanın yakınlarına geldiğimde arabamı durdurdum diğer adamlarımı da ormanın farklı bölgelerine gönderdim.Onu buldukları anda bana haber vereceklerdi.
Dayan güzelim saçının tek teline bile birşey olduysa...