Cuma günü arkadaşlarımla birlikte akşam yemeği için mahzende buluştuk. Katy bu gece Leo'nun gelemeyeceğini ve Cumartesi sabah evde olacağını söyledi.
"Bu akşam yalnız kalma Katy, Bizimle takıl."
"Hayır, merak etme, kendime yiyecek bir şeyler yaparım, seni ve arkadaşlarını kendi haline bırakırım."
"Ben ciddiyim Katy, Bizimle aşağıda takıl. Yalnız kalmanı istemiyorum."
Katy sessizlikle laflarımı geçiştirdi.
"Haydi Katy, Biraz bizimle takıl, eminim iyi vakit geçireceksin... Göreceksin... Çok güleceksin..."
"Teşekkürler Alex, belki başka bir zaman..."
Arkadaşlarım gelmeden bir süre önce Katy ile birlikte bodruma inerek şöminedeki ateşi yaktık.
"Gece boyu sizi idare etmesi için birkaç kütük bırakacağım."
"Katy lütfen kal. Burada parti yaparken, senin evde yalnız oturma düşüncesini düşününce kendimi kötü hissediyorum."
Enzoi Carlo, Marco ve Karina aynı anda geldiler. Katy'yi kibarca selamladılar. Arkadaşlarım yanımdayken bir daha bizimle akşam yemeği yemesi için davet ettim.
- Çocuklar, Katy bizim için harika bir akşam yemeği hazırladı, ama bize katılmak istemiyor."
Arkadaşlarım Katy'ye ısrarda bulundular. Özellikle Enzo, Katy'ye bize katılması için çok baskı yaptı.
"Daha fazla konuşma, yemeğe iniyorsun."
Hepimiz birden Katy'yi ikna etmeyi başardık. Çok zor olmadı. Naz yapmak istemedi ama gelmek te istememişti.
Katy beklediğimden daha çabuk kaynaştı arkadaşlarımla. Saçma sapan konuşmaya başladığımızda gülmeden edemedi. Karina ile iyi arkadaş olmuşlar gibi görünüyordu.
"Olağanüstü yemek yapıyorsun, her şey çok lezzetliydi..." dedi birden. Akşam yemeğini bitirdiğimizde Enzo. Ve davam etti.
"Ve şimdi güzel şeyler başlıyor," dedi Enzo, İki şişe alkol kokteyli çıkartarak.
"Pekala, şimdi sizi gerçekten bırakacağım çocuklar."
"Bununla ilgili bir şey yok," Karina onu kolundan tuttu. Bugün beni bunlarla yalnız bırakmayacaksın.
"Pablo el kokteylleri şimdi hazırlıyor, bu konuda oldukça uzman..., göreceksin... ve denemek zorundasın, ha," diye teşvik etti Enzo.
"Lütfen gitme, Karina'yı yalnız bırakma" dedim şömineye bir odun parçası daha atarak.
Karina biraz daha kalmayı kabul etmişe benziyordu. Masayı temizledikten sonra bardakları çıkardı.
Gece çok ilginçti.
Biraz sohbet ettik ve sert kokteyllerimizi içtik. Sonra da dışarı çıkacaktık. Katy bir şeyler giymek için odasına çıktı.
"Biz de sizin gibi kot pantolon ve spor ayakkabı giymeye gidiyorum."
Katy sözünü tuttu, beş dakika içinde aramıza geri döndü. Dar lacivert kot pantolon, yün bir kazak ve alçak topuklu ayak bileği botlarını giymişti, tam olarak giyinmemişti ama fena da değildi.
Birkaç bar gezdik, Katy biraz tereddüt etse de başlarda sonra olaya alıştı ve akışına bıraktı, hatta dans etmeye cesaret etti. Marco ile iyi bir ikili olmuşlardı. Katy'yi izlemeye dalmıştım. Katy ve Marco o kadar uyum içinde dans ediyorlardı ki, tüm yaşamları boyunca birlikte dans ediyor gibilerdi.
Dans bittiğinde Karina ile konuşmaya başladı, çok iyi anlaşmışlardı ve bizim için Katy neredeyse gruptan biriydi artık. İyi vakit geçirmek, dans etmek, gülmek, geçen o karanlık iki üç seneyi unutmak istediği belliydi.
Her yeni dans müziğinde Marco, Katy'yi tekrar tekrar dans pistine çıkardı.
Geri kalanlarımız, koca kalçalarını seksi bir şekilde hareket ettiren Katy'ye pislikler gibi baktık. Bir keresinde Enzo, Carlo'ya şöyle dediğini duydum;
"Bu kadının canı seks istiyor."
Bu yoruma şaşırmadım yapamayacağım. Katy'nin ilk baştaki utancını bir kenara bıraktığında ve iyi vakit geçirdiği doğruydu ama notu yada buna benzer bir şey hakkında düşüneleceğini düşünmedim.
Ama Enzo'nun söyledikleri kafamda kaldı, Çünkü Enzo analizlerinde çok doğruydu ve örneğin, itiraf etmek istemesem de, Karina ve benim aramdakileri bildiğini bana birkaç kez çaktırmıştı.
Sabah sabahın üçüne doğru geliyordu. Son danstan sonra, Katy geldi.
"Şimdi eve gideceğim Alex, biraz geç oldu... Vay canına, benimle dans etmek istememen çok yazık..."
"İyi hissetmiyorum kendimi, gerçekten..."
"Seninle geliyorum, yalnız gitmeni istemiyorum..."
"Hayır, merak etme, arkadaşlarınla kal.. Karina ile iyi eğlenceler."
"Israr ediyorum."
Diğerlerine veda etmeden önce Karina'ya, Katy ile gideceğimi, son seferden bu yana altı gün geçtiğini ve ikisiyle de eve gitmeye korksam da onu gerçekten becermek istediğimi söylemek için Karina'ya yanaştım.
Katy'ye eşlik etmek, aynı zamanda Karina'yı becermek için çin dağ evine götürmek biraz garip görünüyordu;
Sonunda, becerme arzum utançtan daha güçlüydü.
"Bizimle geliyor musun?"
"Evet, tamam..." diye yanıtladı Karina, duruma biraz şaşırarak.
Diğer arkadaşlarla vedalaşarak sessizce villaya doğru yürüdük. Katy soğuktan korunmak için koluma girmesini sevdim ve diğerlerini de aynısını yaparak Karina'ya uzattım.
Yol boyunca Katy, geçirdiği harika zaman için bize teşekkür etti.
Kollarıma sarılmış iki kızla eve geldim, bu durumu sevdim ve çok hastalıklı görünüyordu. Katy kapıyı açtı ve içeri girer girmez onunla vedalaştık.
"Aşağıya iniyoruz bir Karina ile" dedim ona, akşam yemek hazırlarken bana önerdiği şeye dikkat ederek. Karina'yı mahzende becereceğimi ona söylemenin dolambaçlı bir yoluydu.
"İyi geceler," dedi bize veda mahiyetinde.