bc

Ünnepi vacsora

book_age4+
detail_authorizedAUTHORIZED
0
FOLLOW
1K
READ
like
intro-logo
Blurb

Varsa József, egy tehetséges mérnök Kossuth-díjat kapott, s a húszezer forintot felesége, Márta, egy úrhatnám polgárcsalád sarja arra szeretné fordítani, hogy a körülményekhez képest már éppen eléggé polgári életformájukat még polgáribbá tegye, Varsa pedig szét szeretné osztani testvérei: Laci, a háromgyerekes irodalomtanár, Mihály, a vasmunkás és nevelőanyjuk, a még öregen is mosásból éldegélő Mariska néni között. Mert elszakadt tőlük, mert Márta gulyásleves-családot csinált belőlük, saját családjával, a tejszínhab-családdal szemben. Mert az, hogy Márta tőkeként forgatta egyre jobban kiszínezett múltbeli szegénységüket, a Kossuth-díjas mérnök érzelmeit is megfertőzte, elsekélyesítette, mintha „kiemelkedése” közülük valóban emelkedés lett volna, s nem talajvesztés vagy árulás. S megindul a harc Márta és Jóska között, Jóska kényelemszeretete és lelkiismerete között, melynek színtere egy ünnepi vacsora, ahová mindkét család hivatalos.

Palotai Boris elbűvölő kajánsággal festi le a tejszínhab-család hamisságát és gyengéd humorral a gulyásleves-család érdes kedvességét, s mindeközben megrajzolja az ötvenes évek politikai torzulásának emberi vetületét.

chap-preview
Free preview
Chapter 1
Honlap: www.fapadoskonyv.hu Honlap: www.fapadoskonyv.huE-mail: info@fapadoskonyv.hu E-mail: info@fapadoskonyv.huBorító: Nádler Rita Borító: Nádler Rita978-963-376-156-4 © Fapadoskonyv.hu Kft. © Fapadoskonyv.hu Kft.© Palotai Boris jogutódja © Palotai Boris jogutódja

editor-pick
Dreame-Editor's pick

bc

Nélküled, veled

read
1K
bc

Völgyhíd

read
1K
bc

Wolfgang Borchert összegyűjtött művei

read
1K
bc

Égető Eszter II. kötet

read
1K
bc

Bóják az áramlatban

read
1K
bc

Kérdezd meg tőle

read
1K
bc

Hamnet

read
1K

Scan code to download app

download_iosApp Store
google icon
Google Play
Facebook