Asayra Asayraa.."
Doktorların babama müdahale ettiğini görünce birşeylerin ters gittiğini anlamıştım ,üzüntüden artık bedenimi taşıyamaz hâldeydim kantinden koşarak gelen Eda'nın seslenişi kulağımdaydı yine uzaktan uzağa bı ses gibi duyuyordum,yarı baygın haldeydim beni taşıyan yine o koca cüsseydi ,ne kadar süre taşıdı bilmiyorum odama götürüp yatağa yatırdi. Hemşireler sakinleştirici iğne yaptılar sinir krizi geçirdim sonrası yine uyku..
" Herşey için Teşekkürler Beyəfendi"
"Rica ederim, farkında olmadan olaya dahil olmuş oldum sorun nedir öğrenebilir miyim?"
"Nasıl anlatılır bilemedim.. Ömer amca Arkadaşımın babası olur kalp kriziyle hastahaneye kaldırmışlar bı kaç kez daha tekrarlanirsa ölüm.."
Gözüm hafif aralandı yanı başımda Eda'nın o adama anlattıklarıyla bir şok daha geçirdim
ölüm mü..
"E-eda ne dedin sen , n'oluyor b-babam babam iyi mi bişey söylee"
sesim bı anda yükselmişti Eda bu halimden çok korkmuş olacak ki
"Hayır hayır hayır bitanem sandığın gibi bişey yok sakin ol lütfen "
üst üste hayır demeleri evet korktuğunun bariz kanıtiydi
"İyiyim ben anlat ne oluyor babam.."
doğrulup babama gitme eğilimindeydim
"Bı dur artık kızım sürekli düşüp bayiliyorsun bu halinle Ömer amcaya hiçbir faydan olmaz aksine seni bu hâlde görürse daha kötü olur, bunu istemezsin dmi Asayra.."
Dolu gözlerle Eda'yı izledim söyledikleri beynimin duvarlarına kısır döngü gibi çarpıp duruyordu
"T-tamam ama lütfen anlat nerde babam nasıl şu an Eda?"
Söylediklerimle yutkunamadim
"Ömer amcam şu an iyi ama .."
ama demesiyle kalbim yerinden çıkacak gibi oldu
"Edaa taksit taksit anlatma ne aması
delirtme beni babam nasıl ama ne?"
"Tamm güzelim sakin ol bakışlarınla germe beni Ömer amcam iyi olası başka krizler olma ihtimali yüksek ve hayati riski var bı dahakine kurtulma şansı çok düşükmüş o yüzden ameliyat gerekliymiş"
Bunları tek nefeste söyleyen Edaya ben iki gözüm iki çeşme donakalmış bakıyordum .
"Ve bu ameliyat için de yüklü bir para lazımmış"
Bunu duymamla erkek kardeşimin ölümünden sonraki sefaletle geçen hayatımız tokat gibi yüzüme çarptı.
Ne yapacaktım..
DEMİR'DEN
Akşam doktorun aramasıyla apar topar hastaneye gittim.
Hastahanenin koridorlarıni,kokusunu sevmesem de 2 yıldır gelip gitmekten artık evim gibiydi . Annemin onca tedavilere rağmen pozitif yanıt vermeyen hastalığı beni kahrediyordu.
Babamın ani ölümünden sonra annem de hastalanmışti hasimlilar yüzünden bana da bişey olacağı korkusu onu yataklara düşürdü.
Sonunda kronik lösemi hastalığına yakalanmisti .
Kanından birinin ilik nakli gerekiyormuş.
Alelade birinden sırf annem iyileşsin diye alelade bir çocuk yapamazdım.
2 yıldır bu düşünceler beynimi kemiriyordu.
Bu benim yaramdi hiç sevmediğim, sevilmedigim babam beni alelade biriyle ortaya bir bebek gelebilecek ihtimali bile düşünmeden beraber olmuştu acı olan da zorla olmasıydı.
Annemi zorla sahiplenmişti.
31 yaşındayım ve bakir bir erkek olmam çok tuhaf,garip.. kimseyi kirletmedim vakit geçsin diye sevgililerim oldu ama hiç biriyle cinsel münasebetim olmadi,izin vermedim.
Onca güzel kadın geldi önüme beni arzulayan malıma göz diken namima hayran olan..
Hiçbiri celbe getirmiyordu beni.
Ama artık annem için yapmam dediğim şeyi yapmalıyım Alelade biriyle beraberlik sonucunda bir bebek olacak ama o bebek alelade olmayacak.
Bebeği gereği gibi sevecek,sahiplenecegim. Annesini sevmesem de maddi konuda yanında olacagim ve bu birliktelik asla zorla olmayacak.
Bu hastahaneye her gelişimde. annemi her ziyaret edişimde bu düşünceler masal gibi tekrar ediliyor ,beynimde cirit atıyor ..
Koridoru dönüp asansöre doğru giderken bana arkası dönük bir kadının bayılıyor oluşuyla refleks hâlinde yere düşmesine izin vermedim.
Bembeyaz teninden yüzünün şişkinliği kızarmış yeşilimsi gözleri belli ediyordu ağladığını.. kaldırıp hemşirenin gösterdiği odaya götürdüm
"Asayraa"
ona seslenen arkadaşı ya da kardeşi olmalı çok korkmuştu.
Kucağımda taşıdığım kızın ismi çok değişik, çok güzeldi kim bilir anlamı nedir ama eminim güzeldir, tıpkı onun gibi..
Kızı yatağa yatırdıktan sonra sadece annem için özel ayırttığım bölüme geçtim o sırada adamım Fatih'e orda olanları öğrenmesi için durmasını söyledim.
Annemin olduğu odanın kapısını açtım . Annem için görevlendirdiğim özel Doktor Murat annemin başında serumunu kontrol ediyordu.
"Demir Bəy hoşgeldiniz."
"Hoşbuldum annem nasıl Doktor?"
"Annenizin durumu üzgünüm ki kötüye gidiyor 2 yıl ilaçlarla zor direndik hayatta tutmaya çalıştık artık bahsettiğim ilik nakli tedavisi uygulanmalı yoksa.."
doktorun lafını tamamlamasına izin vermeden yakasına yapıştım duvara yasladım tek hareketimle ayağı yerden kesilmişti.
"Yoksa ne doktor .. aksini söylersen kendini öldü bil,sen elinden gelenin fazlasını yap bı daha da yoksa gibi laflar duymayacağım yoksa.."
Dişlerimi sıkıp her kelimemde bastırmıştım.
Doktorun yakasını bıraktığım gibi yere düşmemek için sendeledi .
Sinirden yumruk yaptığım ellerim patlayacak gibiydi o sırada Fatih içeri girdi
"Demir Bəy kız kendine geldi babası yoğun bakımda o da oraya gitti az önce, camlı taraftan babasını izliyor ağlayarak.. kızın babası kalp krizi geçirmiş ve öğrendiğim kadarıyla ailesi olarak sadece babası var."
"Yanındaki kız?"
"Lise arkadaşıymış Demir Bəy"
Annemin odasından çıkıp yoğun bakıma doğru yürüdüm seri yürüdüğüm için yoğun bakıma çabuk varmıştım.
Kız babasına bakıp hıçkıra hıçkıra ağlıyordu .
Babalık damarı mıydı başka bişey miydi bilmiyorum acımasız olan Demir Karahan şu an karşındaki ceylan yavrusuna karşı tarifsiz bir merhamet besliyordu.
Kız arkasında olduğumu farketmiş olacak ki önünü döndü omzumun altına gelen boyuyla kirpikleri kaşına değiyordu bana bakarken yeşilleri daha bı koyulaşmiştı.
Geçmiş olsun diyecekken doktorlarin koşuşmaları engel olmuştu konuşmama
nereye koşuyorlar diye bakarken kızın feryatları ve cama vurmaları açıklamıştı durumu,babası fenalaşti kriz geçirmişti yine.
Kriz geçiren sadece içerdeki adam değildi kızı da onunla birlikte kriz geçiriyordu aralarında çok güçlü bir bağ olmalı ki kızı bu hâle geldi.
Refleks midir içgüdü müdür bilemedim hiç tanımadığım bu kızı sakinleştiriyor teselli ediyordum.
Kız bedenen yığıldı ama sesi,söyledikleri baba dışında bişey değildi .
Onu taşıdığım gibi odasına götürdüm yine, hemşireler sakinleşsin diye iğne yaptılar.
Babasının durumunu öğrenmek için doktorlarla bizzat görüşmek için çıktım.
Doktorların anlattıklarını koridor boyunca düşünüyordum odaya geldiğimde kapıyı tıklattım.
Arkadaşı buyur etti çok teşekkür etti hiçbir şey bilmiyormuş gibi arkadaşına ne olduğunu sordum ,
sırf o uyuyan güzele biraz daha bakabilmek için..
"Nasıl anlatılır bilemedim.. Ömer amca yani Arkadaşımın babası olur kalp kriziyle hastahaneye kaldırmışlar bı kaç kez daha tekrarlanirsa ölüm.."
ölüm demesiyle çoktandır uyanmış melek bı an hırçınlaştı agresif asi bı hâl aldı.
Haklıydı..
Babası ve ölüm yanyana gelmişti.
Bi' süre kenarda hırçın hâllerini izledim,arkadaşına sözünu devam ettirdi.
Yine tekrarlanirsa hayati riski çok yüksekmiş bunun için ameliyat gerekiyormuş ameliyat için de para ..
Beynime 2 yıldır cirit atan düşünceler yine firar etmişti..