ASAYRA'DAN
Deliye dönmüştüm ellerim titriyordu sinirden, üzüntüden gözyaşlarına boğuldum
"Eda napacagim ben E-emre'nin ölümü beni sarsmıştı maddi manevi, okulumu da Tereddütsüz yarım bıraktım bu yüzden.
Ama şimdi babamın hayatı söz konusu babamı da kaybedemem ona bişey olursa yaşayamam Edaa.
H-hayir nolursa olsun gece gündüz çalışırım o parayı kazanacağım."
"Güzelim,Asayra o parayi değil sadece sen gece gündüz ikimiz beraber de çalışsak çok zor kazanırız yıllarımizi alır ama Ömer amcanın o kadar süre dayanması zor durumu acil lütfen sakin olup en kısa sürede nasıl buluruz onu düşünelim sen güçlü bı kadınsın bunu da atlatacaksin."
"Eda güçlü olmaktan yoruldum"
cümlemi tamamlamadan Eda'yla sarılmış haldeydim gücüm takatim kalmamıştı.
"Geçmiş olsun.."
Aramızda biten o boğuk erkeksi ses ile bı anda düşüncelerimden çıktım.
Ağlamaktan kızarmış gözlerimle yatağımın dibinde duran adama baktım.
"Sağ olun da.. kimsiniz ?"
"Asayra bu Beyəfendi sen baygınlık geçirince sağ olsun taşıyıp odaya getiren adam"
dişlerinin arasından tıslayıp beni dürttü 'kaba agresif olma' dedi kısık bı sesle kulağıma eğilerek.
Biraz daha detaylı bakınca o gözler o cüsse..
Evet oydu..
"Demir Karahan,nasıl oldu bilmiyorum ama bı şekilde olaya dahil oldum.
Ve Size bı teklifim olacak"
dedi yalnız kalabilir miyiz bakışıyla.
Ne olduğunu ne olacağını anlamamış bı ifadeyle Edadan bizi biraz yalnız bırakmasını rica ettim.
"Ne teklifi?"
"Biliyorum teklifi duyunca kim bilir bana ne gözle bakacaksın ama ben de senin gibi mecbur kalmış bir evladım.
Annem iki yildir bu hastanede tedavi görüyor tabi nafile..
tedavi sadece biraz zaman kazandırıyor ama artık onu da vermiyor yani onun da durumu acil.
ilik nakli gerekiyormuş ve bunun için kanından birinden olması lazım akraba bizde neredeyse hiç yok ,olanların bı kısmı yıllardır düşman gibi diğerleri de ilik için uyuşmuyor .
Yani son çare benim soyumdan biri olmasıdır.
Fazla uzatmak istemiyorum, sen de zor durumdasın baban için tüm tedaviyi en iyi şekilde karşılayıp üstünde durabilirim gerekirse yurtdışından doktor getirtebilir ya da babanı götürtebilirim.."
"B-buna karşılık benden ne istiyorsunuz?"
"Bana bebek vermeni istiyorum.."
"Ne diyorsun sen be adam çocuk oyuncağı mi bu dediğin,o dediğini başka bı kadından da isteyebilir,alabilirsin.."
Çılgına dönmüştüm sinirden sesimin yüksekliğinden bihaberdim
"Soru sorma. Ben teklifi yaptım karar sana kalmış Küçük Hanım zorla bişey istemiyorum ve kararını çabuk ver."
ev adresini bırakıp odadan çıktı.
Ben tüm olanların gerçekliğini hâlâ idrak edememişken bı de bu despot kendini bilmez adam kim ki bana böyle bir teklif veriyor ve neden ben?.. istediğini başka bı kadından çok kolay alabilecek bı kapasitesi var .
Hem dış görünüşü hem maddi anlamda oldukça iyiydi neden ben?.
Kafamda deli sorular işinden nasıl çıkacağım
'Kabul edemem böyle birşeyi hayır'
"Ömer amcanin bı dahakine kurtulma şansı olamayabilir bunun için ameliyat gerekiyormuş ameliyat için de yüklü miktarda bir para.."
Eda'nın söyledikleri kafamın içinde yankılanıyordu.
Sabah babam taburcu olmuş eve dönmüştük.
Ben durmadan o teklifi düşünüyordum.
Eda'nın kaş göz hareketlerle n'oldugunu merak edip anlat demeye getiriyordu.
Akşam babamı odasında yatırıp uyuyunca
Eda'nın annesi ve babası durumu öğrenmek için geçmiş olsuna geldi.Meliha teyze sevdiğim anne keklerinden yapmıştı görünce hüzünlü bı tebessüm yerleşti yüzüme .
Onları çok seviyordum iyi geldi gelmeleri yaşlı oldukları için hastahaneye bizzat gelememişlerdi ben de gelsinler istemezdim onlar da hasta , yaşlılık..
Daha çok suçlu kötü hissederdim kendimi.
Meliha teyze ile Salim amca eve gidince Eda ile başbaşa kalmıştık kötü olduğum için bende kalacağını söylemişti teyzemle amcamın sana daha çok ihtiyacı var desem de nafile..
" Asayra işimiz var senin bu fazla iyiniyetli hallerinle Suçlu hissedip kötü olma hem annemle babam kendileri istedi sende kalmami rahat ol lütfen her şeyden önce biz kardeşiz unutma"
Sarıldık,hep iyi gelmiştir bana bu sarılmalar ..
İki kahve alıp her zamanki yerimiz balkona geçtik.
bı yandan kahvemizi içerken
"Asayra anlatmayacak mısın ne konuştunuz da o günden beridir düşünceler içindesin,suskunsun.
Ne anlattı o yakışıklı sana,"
bunu söylerken imalı bir göz kırptı.
"Edaa hiç öyle bakma sandığın gibi bişey yok hem ayrıca ne yakışıklısı mübalağa etmesen.."
Buna kendim bile inanmamıştım çünkü o despot adamı beğenmemek namümkün.
Kaslarını,fit vücudunu belli eden spor giyimi.
siyah gür saçları , yüzündeki belirgin hatlar ve kahverengi gözleri..
"Buna kendin bile inanmamışsındır Asi haşin kızım . Hakkını yeme Çok da yakışıklı adam ve lafı dolandırmadan anlat ne anlatti ne konuştunuz o günden beridir ağzını bıçak açmıyor meraktan öldüm "
Nasıl da tanıyor cadı ama geri adım atmam, kolay kolay övmem kimseyi istediği kadar yakışıklı hoş bı adam olsun içi curukse nafile ..
kaçış yok Edadan iyisi mi anlatayım.
.........
"Ne diyorsun kızım bu nasıl bı teklif böyle ve sen ne dedin? "
"Ne diyeceğim çıkıştım adama kimse beni susturamadi ama o beni susturdu sözünü tamamladı ben soru sordum
soru sorma dedi despot teklif sundum gerisi bana kalmış biraz çabuk karar vermeliymişim Ev adresini verdi o Despot soğuk nevale.."
Dişlerimi sıkarak nasıl dediysem karşımdaki Eda korku dolu bakışlarla bana bakıyordu
"Asayra bişey diyeceğim ama kızma.."
"Bunu dediysen kizacağım bişeydir, söyle Eda bakarız"
"Ya lütfen bak ciddiyim ,bana soracak olursan kabul e-et.. dur hemen kızma lütfen dinle.
Bak Bitanem yaşadıkların çok güç şeyler ve sen de çok güçlüsün adam teklif vermiş zorla bişey yaptığı yok bakarsın hayatın değişir güzelleşir, ha bu arada nikâhla olacak bebek mevzusu dmi öyle gayrı meşru olacak değil her halde.."
meraklı gözlerle bana bakıyordu Eda
"Bilmiyorum Eda o Despot soğuk nevale izin vermedi ki soru sorayım"
"E sor öğren"
"Nasıl sorayım Ev adresi vermiş bı tek"
"tamam gideriz n'olcak ama önce babanı bir serum taktırmak için hastaheye götürelim".
kaşlarımı kaldırmış Eda'nın bu tepkilerine anlam vermeye çalışıyordum.Çünkü normal bir şeymiş gibi koşuyordu.
"Tamam babamı bırakıcaz da Sen.. ciddisin"
"Ciddiyim Güzellik daha bişey belli olduğu yok korkma sadece gidip öğreneceğiz nikâh kısmını"
kahvemizi yudumlamaya devam edip karşılıklı bakışıyorduk,bir yandan bana beni nasıl kucaklayip taşıdığı anları anlatıyordu ahh Edaa..
Sabah Eda benden önce uyanmış kahvaltı hazırlamıştı.
"Asi güzellik uyan artık hadi bugün bı yere gideceğiz hani.."
Bunu demesiyle gözlerim fal taşı gibi açıldı ne diyor bu çatlak bu gün mü gideceğiz.
"Eda.. bu gün mü?"
"Sana da günaydın Küçük Hanım evet bugün gideceğiz vakit kaybetmeyelim "
" Ya Eda Ama .."
Lafım tamamlanmadan beni duşa sürüklemişti
"Çay hazır olana kadar sen de duşunu al Güzelim.Bide bundan babanın en ufak bir haberi olmamalı yani yüzündeki ifadeyi düzelt."
Sıcak duşun altında olanları ve olacakları düşünüyordum teklif.. Anne olmak ve ben
nasıl olacaktı o despotla Allah'ım yorulmuştum bu düşüncelerden.
Üzerime giyindiğim mavi pantolonumun üstüne beyaz sade bı tişört .
Uzun yeşil penye hırkamı da üstüme giyip saçlarımı kuruttuktan sonra hafif bı ev topuzu yaptım.
Salonda masayı kurmuş beni bekliyordu Eda ondan önce babama baktım uyuyordu kurban olduğum..
Kahvaltıyı yapıp gitmeden Eda Annesi ve babasından babamin yanında durmalarını söyledi ,sağ olsunlar ailem gibiler.
"Asayra ne bu hâlin.."
ne var halimde diye kendime baktım
"N'olmuş hâlime ?"
"Ciddi olamazsın,Asayra odana gidelim.."
Gardrobumdan çıkardığı yeşil elbiseyi zorla giydirmişti bana
Gözlerim ela olduğu için giydiğim kıyafetlere,ortamın ışığına göre göz rengim değişiyor.
Ve şu an kıyafetimle gözüm aynı renkte hafif bı nude makyaj yapıp evden babamıda alıp çıktık.
Babamı hastahaneye bıraktıktan sonra babamdan izin aldık ve bişey bahane edip
Bir taksici çağırdık ve yazılan adresle taksici bizi beyaz ile yeşilin buluştuğu bı evin pardon saray yavrusunun önüne bırakmıştı.
Eda ile bakıştık burası deyip kapıdaki takım elbiseli yapılı adamlardan Demir Karahan ile görüşeceğimizi söyledik.
Çok geçmeden "Demir bey de sizi bekliyor" deyip geniş kapıyı açtılar.
Yeşillikler,türlü çiçeklerle donanmış bir avludan geçtik Edayi salonda misafir edip beni çalışma odasında beklediğini söylediler .Eda ile bakıştim sorun yok der gibi başını salladı merdivenlerden yukarı çıkıp beni çalışma odasında bekleyen o despot adamla karşılaşmak istemesem de Babam için..
kapının önüne kadar bana eşlik eden takım elbiseli adam dönmüştü anlaşılan bundan sonrasında tekim.
Kapıyı tiklatinca içerden gelen boğuk erkeksi sesle
"Girebilirsin.."
Kapıyı açtığımda sırtı bana dönüktü ,manzaraya bakan pencerenin önünde etrafını saran sigarasının dumanıyla beni bekliyordu.
Önünü bana dönüp
"Hoşgeldin Küçük Hanım "
ağzından duman eşliğinde bu sözler döküldü.
"H-hoş bulmadım"
dedim öksürerek
izmaritini söndürüp bana doğru geldi ben de refleksle geri adım attım sırtım kapıyla yapıştı çok yakinimdaydi..
Bir süre gözünü kırpmadan Gözlerimin içine bakti,N'apiyor bu adam ..