bc

Lődörgések kora

book_age4+
detail_authorizedAUTHORIZED
0
FOLLOW
1K
READ
like
intro-logo
Blurb

Önéletírásának első kötetében Tatay Sándor ifjúkorának mozgalmas, kalandokban, élményekben bővelkedő éveit idézi. Jókedvűen, öniróniával és némi nosztalgiával, az önigazolás, az önmagát hőssé avató magyarázkodást elkerülve mesél „lődörgéseiről”: változatos színhelyeken változatos foglalkozásokról, érdekes találkozásokról, sokféle barátról, ismerősről.

Kalandozásainak főbb állomásai: a szarvasi gimnáziumi évek utána soproni teológia, ahol a kollégisták első számú szórakoztatója és viccmestere, regényíró és könyvkiadó, utcalányok megmentője és a szépséges Kanizsai lányok odaadó rajongója. A teológusból – merész váltással – az országutak vándora lesz. Bécsben filmgyári statiszta és kávéházi törzstag, buzgó könyvtárlátogató és áldozatkész hősszerelmes. Kőszegen hónapokig sikeres grafológus, Pesten néhány napig színinövendék, végül Pécsett bölcsészhallgató. A vele és körülötte történt események szórakoztató, mulatságos elbeszélése során felidézi a színhelyeket is: a bakonytamási otthon, a parókia hangulatát, a soproni teológia hétköznapjait, a bécsi kávéházak világát. Emlékezetes portrékban örökíti meg akkori életének szereplőit: tanárait, szüleit, barátait és alkalmi ismerőseit, teológus kollégáit és pécsi íróbarátait. Weöres Sándort, Takáts Gyulát, Várkonyi Nándort és a Pécsre látogató Berda Józsefet.

chap-preview
Free preview
Chapter 1
Honlap: www.fapadoskonyv.hu Honlap: www.fapadoskonyv.huE-mail: info@fapadoskonyv.hu E-mail: info@fapadoskonyv.huA könyv az alábbi kiadás alapján készült: A könyv az alábbi kiadás alapján készült:Szépirodalmi Könyvkiadó, 1977 Szépirodalmi Könyvkiadó, 1977Korrektor: Békyné Kiss Adrien Korrektor: Békyné Kiss AdrienBorító: Kovács G. Tamás Borító: Kovács G. Tamás978-963-376-672-9 © Fapadoskonyv.hu Kft. © Fapadoskonyv.hu Kft.© Tatay Sándor jogutódja © Tatay Sándor jogutódja

editor-pick
Dreame-Editor's pick

bc

Égető Eszter II. kötet

read
1K
bc

Bóják az áramlatban

read
1K
bc

Wolfgang Borchert összegyűjtött művei

read
1K
bc

Nélküled, veled

read
1K
bc

Völgyhíd

read
1K
bc

Kérdezd meg tőle

read
1K
bc

Hamnet

read
1K

Scan code to download app

download_iosApp Store
google icon
Google Play
Facebook