Kıvılcım

1604 Words
Boran, Elif’i şaşkın bakışlar altında bırakarak odasına doğru yönlendirdi. Konağın işlemeli ahşap kapılarından geçip geniş bir merdiveni tırmandılar. Elif , etrafındaki her ayrıntıyı inceliyordu. Duvarlardaki el yapımı kilimler, antika mobilyalar ve tavanlardaki işlemeler buranın ne kadar köklü bir aileye ait olduğunu gösteriyordu. Nihayet, Boran bir kapının önünde durdu ve anahtarla açtı. Oda geniş ve ferahtı. Mardin taşının sıcaklığıyla döşenmiş, sade ama zarif bir odaydı. Büyük bir yatak, ahşap bir gardırop ve küçük bir oturma alanı vardı. Boran kapıyı Elif’e açtı ve içeri girmesini işaret etti. Elif içeri adımını atar atmaz Boran'a döndü. "Boran, bana ne oluyor? Neden ailen bana 'gelinim' dedi? Ne işler çeviriyorsun sen?" Boran, kapıyı kapatırken Elif’in gözlerinin içine baktı. "Her şey senin iyiliğin için Elif . Yakın zamanda tüm gerçekleri sana anlatacağım. Ama şimdi değil." Elif öfkeyle ellerini iki yana açtı. "Şimdi değil mi? Ben buraya zorla getirildim, ailemden koptum ve şimdi de bir anda birilerinin gelini oldum! Bu neyin iyiliği Allah aşkına?" Boran'ın yüz ifadesi sertleşti. "Bana güvenmek zorundasın. Seni korumam gerekiyor ve bu, şu an için en doğru yol." Elif’in itiraz etmesine fırsat vermeden, Boran arkasını döndü ve odadan çıktı. Kapıyı arkasından usulca kapattı. Elif odanın ortasında kalakalmıştı. Hem çaresiz hem de öfkeliydi. Tam o sırada, Elif’in odasının kapısı tıklatıldı. Elif hala Boran'ın az önceki sözlerini düşünüyordu. "Gel!" diye seslendi. Kapı aralandı ve içeriye 20'li yaşlarında, örgülü saçlı, zayıf ama sevimli yüzlü bir kız girdi. Kızın üzerinde yöresel kıyafetler vardı ve elinde küçük bir tepsi tutuyordu. "Merhaba," dedi kız çekingen bir gülümsemeyle. "Ben Güler. Boran Ağa beni size yardımcı olmam için görevlendirdi. Ne isterseniz bana söyleyebilirsiniz." Elif şaşkınlıkla Güler'e baktı. Sanki bu gizemli konağın ve Boran'ın kurallarının bir parçası daha önüne serilmişti. Bir yardımcısı bile vardı şimdi! "Yardımcı mı?" diye mırıldandı kendi kendine. Bu durum onu hem rahatlatıyor hem de içinde bulunduğu durumun ciddiyetini daha da anlamasına neden oluyordu. Elif Güler'in gelişiyle birlikte kendini tuhaf bir rüyanın içinde gibi hissediyordu. Güler, Elif’in şaşkınlığını fark etmiş gibi, nazikçe yaklaştı. Abla," dedi Güler yumuşak bir sesle, "Boran Ağa benden size yardımcı olmamı istedi. İsterseniz önce bir duş alın. Yolculuk yorucu olmuştur." Elif başını salladı. Gerçekten de, üzerindeki tozlu ve yorgun hissi atmak istiyordu. Güler'in arkasından odadan çıktı ve konağın koridorlarında ilerlediler. Kısa bir yürüyüşün ardından Güler, oyma ahşap bir kapıyı araladı. İçerideki sıcak hava ve buğu Elif’in yüzüne çarptı. Burası konağın hamamıydı. Elif , hayatında daha önce hiç böyle bir hamam görmemişti. Ortada büyük, mermer bir göbek taşı, etrafta küçük kurnalar ve loş ışık veren pencereler vardı. Güler, Elif bir kurnanın başına götürdü. "Buyurun abla," dedi, eline bir kese ve sabun tutuşturarak. Ardından kendisi de Elif yanına oturdu ve usulca su dökmeye başladı. Elif kasları, sıcak suyun etkisiyle gevşemeye başladı. Güler bir yandan Elif’i nazikçe keselerken, diğer yandan da yöresel, hüzünlü ve güzel ezgiler mırıldanıyordu. Elif , gözleri kapalı, bu anın tadını çıkarıyordu. Düne kadar İstanbul’un dar sokaklarında basit bir hayatı varken, şimdi Mardin'de, bir konakta, bir hizmetlisi tarafından yıkanıyordu. Her şey o kadar hızlı ve inanılmazdı ki, hala gerçek olduğuna inanamıyordu. Güler, Elif’in saçlarını yıkarken gülümsedi. "Abla, saçlarınız ne kadar da gür ve parlak. Çok güzelsiniz." Elif , Güler'in iltifatıyla hafifçe kızardı. "Teşekkür ederim Güler. Sen de çok tatlısın." Boran aşağıya, geniş avluya indiğinde annesi Elfida Hanım ve babası Haşim Bey bir sedirde oturmuş onu bekliyorlardı. "Hoş geldin oğlum," dedi Elfida Hanım sıcak bir sesle. "Yolculuk nasıl geçti? Yoruldunuz mu?" Boran başını salladı. "İyi geçti anne. Biraz yorucu ama sorun yok." Haşim Ağa, Boran'a dikkatle baktı. "Peki... durumlar nasıl orada? Kaya'dan bir haber var mı?" Boran'ın yüzü ciddileşti. "Her şey kontrol altında baba. Son saldırının ardından önlemlerimizi artırdık. Kaya şu anlık sesini kesti ama her an her şey olabilir. Dikkatli olmak zorundayız." Elfida Hanım endişeyle oğluna baktı. "Yine mi başına bir şey geldi? O adamdan kurtulamayacak mıyız hiç?" "Kurtulacağız anne," dedi Boran kararlılıkla. "Her şey benim kontrolüm altında. Kimseye zarar gelmeyecek. Özellikle de..." Boran'ın gözleri istemsizce Elif’in odasına doğru kaydı. "Hiç kimseye." Haşim Ağa, Boran'ın bakışlarını takip etti. "Peki ya o kız? Ne oldu da bu kadar acele getirdin onu?" Boran, babasına döndü. "Elif şu an güvende olması gereken biri baba. Detayları sonra konuşuruz." Boran, Elif’in odasına girerken her zamanki ciddiyetiyle "Konuşmamız gerekiyor," dedi. Elif , Boran'a döndü. "Nihayet! Neler oluyor Boran? Bana her şeyi anlatacaksın değil mi?" Boran derin bir nefes aldı. "Bak Elif , durum sandığından daha karmaşık. Ve evet, bazı gerçekleri sana açıklamam gerekiyor. Ama her şeyi bir anda kaldıramazsın." "Ne demek kaldıramam? Ben dün hayatım alt üst olmuş bir şekilde buraya geldim, tanımadığım birinin gelini ilan edildim ve sen hala bana bir şeyleri anlatmak istemiyorsun!" Elif’in sesi yükselmişti. Boran, sakinliğini koruyarak Elif’in yanına oturdu. "Seni korumak zorundayım Elif . Ve şu anki durumda, seni korumanın tek yolu..." duraksadı. "Evliymişiz gibi davranmak." Elif şaşkınlıkla Boran'a baktı. "Ne? Evliymişiz gibi mi? Saçmalama! Biz birbirimizi tanımıyoruz bile. Bu nasıl bir şey?" "Biliyorum," dedi Boran. "Ama düşmanlarım, seni benim zayıf noktam olarak görüyorlar. Ailem de aynı şekilde düşmanlarımın hedefinde. Seni buraya getirmemin tek nedeni, seni güvende tutmak. Ve burada güvende olmanın tek yolu, ailemin ve çevrenin seni benim eşim olarak bilmesi." "Düşman mı? Ne düşmanı? Kimden bahsediyorsun sen? Ve ben nasıl senin zayıf noktan oldum?" Elif’in kafası iyice karışmıştı. Boran, Elif’in ellerini tuttu. Bu beklenmedik hareket Elif’i şaşırtmıştı. "Kaya... Benim düşmanım. Ve seni bana karşı kullanmaya çalıştı. Eğer buradaki herkes, senin benim karım olduğunu bilirse, sana dokunmaya cesaret edemezler. Ailemi de korumuş olurum." "Peki ya sonra? Bu oyun ne kadar sürecek? Ne zaman bitecek?"Elif’in sesi titriyordu. "Durumlar normale dönene kadar," dedi Boran. "Söz veriyorum, her şey bittiğinde, seni kendi hayatına geri göndereceğim. Ama şu an için buna ihtiyacımız var. Lütfen,Elif . Güven bana. Seni koruyacağım." Elif , Boran'ın gözlerinin içine baktı. Gözlerinde hem endişe hem de kararlılık vardı. Bir çıkış yolu göremiyordu. Hem ailesini korumak, hem de kendi can güvenliği için bu oyunu oynaması gerekiyordu. Derin bir nefes aldı. "Tamam," dedi fısıltıyla. "Kabul ediyorum. Ama bana söz ver, her şey bittiğinde bana her şeyi anlatacaksın." Boran'ın yüzünde hafif bir rahatlama belirdi. "Söz veriyorum. Şimdi, aşağı inelim. Akşam yemeği bizi bekliyor. Aile Yemeği ve Sıcak Karşılama Boran ve Elif , merdivenlerden aşağıya indiklerinde, yemek odasından gelen sesleri duydular. İçeri girdiklerinde, uzun bir yemek masasının etrafında Boran'ın annesi Elfida Hanım, babası Haşim Bey ve birkaç tanıdık olmayan yüz daha vardı. Elfida Hanım,Elif’i görür görmez ayağa kalktı. "Gel kızım, yanıma otur," dedi sıcak bir gülümsemeyle. Elif , Boran'ın yönlendirmesiyle Elfida Hanım'ın yanındaki boş sandalyeye oturdu. Elfida Hanım,Elif’in elini tuttu. "Yolculuk yormuş olmalı seni. Ama artık buradasın. Burası senin de evin." Elif , mahcupça gülümsedi. "Teşekkür ederim Elfida Hanım." "Elfida Hanım ne demek? Anne de kızım," dedi Elfida Hanım şefkatle. Haşim Bey de masanın başından Elif’e doğru eğildi. "Mardin'e hoş geldin kızım. Boran'ın anlattığına göre bayağı zorlu bir yolculuk geçirmişsin. Ama artık güvendesin." Yemek boyunca, Elfida Hanım sürekli Elif ile ilgilendi. Ona yöresel yemeklerden ikram etti, Mardin'in güzelliklerinden bahsetti. Elif , hayatında ilk defa bu kadar sıcak bir ilgiyle karşılaşıyordu. Boran'ın ailesi, onu gerçekten de gelinleri gibi kabul etmişti. Boran ise ara sıraElif’e kısa bakışlar atıyor, her şeyin yolunda olup olmadığını kontrol ediyordu. Elif , yemekte ailesiyle sıcak bir sohbetin içine çekildi. Elfida Hanım'ın içtenliği, Haşim Bey'in babacan tavrı onu rahatlatmıştı. Boran'ın aksine, ailesiyle iletişim kurmak çok daha kolaydı. Elif , yemek yerken bir yandan da Boran'ın ona anlattığı "oyun"u düşünüyordu. Bu kadar sıcakkanlı bir ailenin yanında bu oyunu oynamak hem kolay hem de zordu. Yemek, Elif için zaten gerginken, Elfida Hanım'ın sözleriyle iyice içinden çıkılmaz bir hal aldı. Elif , tabağındaki yemekle oynarken, Elfida Hanım'ın neşeyle konuşmaya başladığını duydu: "Ee, oğlum," dedi Elfida Hanım, Boran'a dönerek, "Madem bu kadar ani oldu her şey, madem nikahı orada, kimsesiz kıydınız, bizim de burada bir şeyler yapmamız icap eder değil mi Haşim?" Haşim Bey de karısına katılarak gülümsedi. "Elbette Elfida'm. Konağın en büyük oğlu evleniyor, bu köy görmemiş böylesini! Üç gün üç gece davullar çalacak, düğün yapılacak." Elif ‘in gözleri fal taşı gibi açıldı. 'Üç gün üç gece düğün mü?' diye içinden geçirdi. Boran'a baktı ama Boran'ın yüzünde hiçbir ifade yoktu. Sanki bu durum onu hiç şaşırtmıyordu. Elfida Hanım, Elif’e dönerek elini tuttu. "Kızım, senin de gönlünce olsun her şey. Biliyorum, biraz apar topar old'ım da senin de can güvenliğiniz için böyle icap etti. Ama bu düğün, sizin buradaki başlangıcınız olacak. Güzel bir başlangıç!" Elif ne diyeceğini bilemiyordu. Kekemelikle, "Şey... Anneciğim... Aslında biz..." diye mırıldanmaya çalıştı. Boran, araya girerek Elif’in cümlesini kesti. "Anne, her şeyi konuştuk. Elif de bu durumu anladı. Telaşa gerek yok." Elfida Hanım başını salladı. "Telaş değil oğlum, adet! Bu kadar büyük bir konak, bu kadar büyük bir aile... Senin evliliğin sessiz sedasız geçemez." Gözleri parlıyordu. "Hatta Haşim'le düşündük, Boran," diye devam etti. "Evlenene kadar konağın farklı bir bölümünde kalman daha uygun olur. Gelin damat aynı çatı altında kalmaz adettendir." Bu sözlerle Elif’in boğazına bir yumru oturdu. Boran'a tekrar baktı. Boran'ın bakışları Elif’i buldu ve gözleriyle 'Sakın sesini çıkarma' der gibiydi. Haşim Bey de söze karıştı. "Aynen öyle oğlum. Yarın da köyün imamını çağırtalım. Şimdilik bir imam nikahı kıyılsın. Resmiyet olana kadar adet yerini bulsun. Ne dersin kızım?" diye Elif’e döndü. Elif , yutkundu. 'İmam nikahı mı?' Henüz Boran'la arasında hiçbir şey yokken, ailesi onu resmen evli ilan etmeye çalışıyordu. Çaresizce Boran'a baktı, yardım ister gibi. Boran ise sadece hafifçe başını salladı, 'Kabul et' dercesine. "Ben... ne isterseniz," diye fısıldadı Elif . Sesi zar zor duyuluyordu. Elfida Hanım gülümsedi. "Oh ne güzel! Bak gördün mü Boran, Elif ne kadar da anlayışlı bir kız. Maşallah!" Boran'ın yüzünde ufak bir tebessüm belirdi. "Öyle anne. Çok anlayışlıdır." Yemek masasında sohbet bu yönde devam ederken, Elif kendi içinde fırtınalar yaşıyordu. Bir düğün, bir imam nikahı... Bu oyun ne kadar ileri gidecekti? Boran onu gerçekten korumak için mi yapıyordu tüm bunları, yoksa başka bir planı mı vardı
Free reading for new users
Scan code to download app
Facebookexpand_more
  • author-avatar
    Writer
  • chap_listContents
  • likeADD