Kendime geldiğimde Karina'ya baktım. Hala uyuyordu ve yüzü pırıltı yayıyordu. Onunla yattığım için pişman olduğumu söylemeyeceğim, çünkü harika zaman geçirdim ama ciddi bir şey istemiyordum.
Saçma sapan bir ilişkiden yeni çıkmıştım. Sınıftaki başka bir kızdan da çok etkilenmiştim.
O uyanmadan önce yataktan fırladım. Şimdi uyanırsa tekrar sevişecektik. Böyle bir kıza karşı koyabileceğimi sanmıyorum. Karina'yı yatakta bırakarak bir pantolon ve tişört giyip odadan yavaşça bir hırsız gibi çıktım.
O gece neden olduğumuz yüksek ses yüzünden Leo ve Katy'den özür dileyecektim ama mutfağa indiğim de orada değildiler.
Tezgahın üzerinde bana bir not bırakmışlardı.
"Alex, biz yürüyüşe çıktık, Akşam üstüne doğru döneriz. Sana patatesli yumurta bıraktık ve yemek yemek istersen buzdolabında tavuk göğsü var."
Bu kadar iyi insanlar olamazlardı. Aklım almıyordu. Bana onlardan daha iyi kimse davranamazdı.
Odaya döndüğüm de, Karina çoktan kalkmıştı ve giyinmesini bitirmek üzereydi, tek yapması gereken asker botlarını bağlamasıydı.
"Günaydın..." dedi bana.
Bir kere yapmak istercesine. Şöyle dedim.
"Gecen nasıldı?"
"Pekala, harika uyudum ama şimdi gitmem gerek yoksa annem beni öldürecek," dedi çantasını aceleyle kaparken. Bir dakikalığına tuvalete gidiyorum.
"Tabi, ne istersen, kendi evin gibi."
Banyoma girdi bende aşağıya inerek onu oturma odasında bekledim. Beş dakika sonra merdivenlerden botlarının sesini duydum.
Karina göründü. Saçını biraz ıslatıp yüzünü yıkamıştı.
- Ev çok güzel.
- Ne zaman istersen gelebilirsin. Ders çalışabiliriz istediğin zaman, sende istersen...
- Eh hayır demem. Şimdi gitmem gerekiyor.
Karina'yı kapıya kadar eşlik ettim ve bana dudak ve yanak arasında tek bir veda öpücüğü verdi.
- Yarın sınıfta görüşürüz.
Yine evde tek başıma kalmıştım, Enzo'dan bir cevapsız arama ve bir w******p mesajı vardı. Mesajına cevap vermek ve onu geri aramak içimden gelmiyordu.
Serin bir gündü. Soğuk bir soda açtım ve kulaklıkla müzik dinlerken bahçedeki hamaklardan birine uzandım.
Harika bir huzur.
Hamakta uyuya kalmıştım. Bütün hafta sonunu yorgunluk ve baş ağrısı ile geçirmiştim. Kalktığım da kendimi çok iyi hissetmesem de sabahki kadar da kötü değildim.
Leo ve Katy çoktan eve dönmüşlerdi. Hamaktan ayrılıp Onları yalnız bırakmak istedim ve biraz odam da çalışmaya devam ettim.
Saat yedi gibi odamdan çıktım. Leo çıkmak üzereydi, arabasına küçük bir bavul koydu ve garaj kapısını açtığında sadece veda ediyorlardı.
"Alex, Katy'ye iyi bak dedi."
"Tabii merak etmeyin..."
Katy birkaç damla göz yaşı döküyordu. Leo "Seni böyle görmek istemiyorum."
Leo arabayı garajdan çıkardı ve Milano'ya gitmeden önce bize korna çaldı. Ona el salladık.
Katy'nin bu kadar üzgün olabileceğini tahmin etmezdim. Onu üzgün görmek hoşuma gitmedi, morali bozuk ve enerjisiz görünüyordu. Onu neşelendirmek istiyordum ama nasıl yapacağımı bilmiyordum.
Hamburgerciye davet ettim.
"Haydi Katy, seni yemeğe davet ediyorum. Yakınlarda harika bir burgerci var."
"Teşekkür ederim çok naziksin Alex, ben bugün evde kalmayı tercih ediyorum."
"Bu bir seçenek değil, bu sabah benim için hazırladığın lezzetli yumurta yüzünden seni davet edeceğimi söyledim..."
"Uzun zamandır o burgerlerden birine gitmemiştim..."
"Daha iyi, bu şekilde hamburgerin tadı harika olur, o abur cuburdan hoşlanmadığını biliyorum ama bir gün bir gündür..."
"Şimdi yoga yapacaktım..."
"Hala erken, egzersizlerini yapabilirsin ve sekizde çıkarız, merak etme, fazla kalmayacağız, dokuz gibi evde oluruz." Sence tamam mı ?"
"Peki tamam ama yarı yarıya ödeyeceğiz."
"Eh, öyle bir şey yok, sana ödeyeceğimi söylemiştim."
Duş aldım ve saatin sekiz olmasını sabırsızlıkla bekledim.
Zamanında salona indim ve Katy'nin gelmesi uzun sürmedi, zar zor giyinmiş olması hoşuma gitti, mavi bir kazak, kot pantolon ve beyaz spor ayakkabılar giyiyordu; ama yine de onun muhteşem olduğunu düşündüm.
Yıllardır bu yerlerden birine gitmemişti, bu yüzden menüyü seçmesine yardım etmem gerekti. Ve görünüşe göre Katy hamburgeri beğendi çünkü onu iki yanağıyla yuttu. Mayonezin ağzının kenarından çıkması nı beğendim, Katy'yi hiç bu kadar "Pasaklı" bir şekilde yemek yerken, hamburgeri iki eliyle kaparken ve parmaklarına ketçap ve hardal bulaştırırken görmemiştim.
"Bir burger lokantasının ilk buluşma için en iyi yer olmadığını söyleyen bir arkadaşımı her zaman hatırlıyorum," diye şaka yaptım.
"Eh, duruma göre değişir, partnerinizin böyle yemek yediğini görmek büyük bir adımdır, bundan sonra birkaç şey sizi korkutabilir."
"Ha, ha, ha, evet"
"Ve davet için çok teşekkür ederim.
"Bana ne kadar iyi davrandığın için asıl ben teşekkür ederim Katy."
"Başka bir gün ödeme sırası bende.
"Ne zaman istersen... seninle akşam yemeği yemek isterim."
Hamburgerler bitmişti ama biraz daha kaldık. Sınavlarım hakkında sohbet ettik. Yaş farkına rağmen onunla çok rahattım.
Karina ile yaşadığım o ateşli saatler hakkında onunla konuşacak kadar kendime güvenim yoktu. Ondan ve Leo dan özür dilemek isterdim ama bunu gündeme getirmek istemedim.
Bir öğleden sonra arkadaşlarımı eve davet etmek için izin istedim.
"Tabi Alex, Arkadaşlarını istediğin zaman getirebilirsin. Mahzen ses geçirmez. Üst kattan hiçbir şey duyulmuyor."
"Bu Cuma günü gelirler sanırım. Çok fazla kişi olmayacağız. Sadece beş kişi."
"Pekala, istersen onlara mayolarını getirmelerini söyle ve havuzda vakit geçirebilirsiniz. "
Ortam değişikliği Katy için çok iyi oldu ve dokuz gibi eve geri döndük. Geleneklerine sadık kalarak havuzuna girdi ve ardından duş aldı. Saat on gibi oturma odasına indi. Elimde yine son günlerde okuduğu kitap vardı.
Ben televizyon izliyordum.
"Bir şey mi izliyorsun?"
"Şimdi televizyonda 'Zombilerin Dünyası İnsula" filmi başlıyor. İyi görünüyor. Onu izlemek istiyorum."
Film harikaydı ama Katy'yi çok sarmamıştı. Uyuyacağını söyleyerek odasına çıktı.
-İyi geceler iyi dinlenmeler!
Filmi sonuna kadar izledim. Sonra da odama çıktım. Uyumakta zorluk çekmedim. Ertesi gün üniversitede zor bir haftaya ve Katy ile yeni bir hayata başlıyordum.
O ve ben bu güzel evde yalnızdık...